Guliver

SNAŽNA OLUJA POHARALA DIJELOVE ČEŠKE I POLJSKE: Brzi vlak s oko 150 putnika zabio se u kamenu stijenu koja je skliznula na tračnice

Autor: Dnevno.hr

Snažne oluje praćene tučom noćas su pogodile dijelove Poljske i Češke rušeći drveće i krovove kuća, a zabilježeno je i nekoliko ozlijeđenih.

U poljskom Pomorju, povijesnoj oblasti na sjeverozapadu Polsjke koji izlazi na Baltik, u oluji je ozlijeđeno sedmero ljudi, među kojima su dvojica vatrogasaca. Tako je na seoskoj cesti u Chojnicu drvo palo na automobil s petero ljudi, uključujući i dvoje djece.

U samo 24 sata vatrogasci su diljem zemlje intervenirali čak 3.700 puta, a većinom se radilo o intervencijama zbog uništenih krovova i palog drveća te dva požara uzrokovana munjama.

U Poljskoj je bez struje ostalo 125.000 kućanstava, a u Češkoj 1200.

U Češkoj su oluje koje traju već dva dana uzrokovale prometnu nesreću s vlakom.

Brzi vlak s oko 150 putnika zabio se u kamenu stijenu, koja je skliznula na tračnice kod dvorca Karlstein blizu Praga pri čemu je a pet osoba lakše ozlijeđeno.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.