Foto: Pixabay

SMRDLJIVI MARTINI OPET NAPADAJU: Riješite ih se pomoću ovog jednostavnog trika! Sve sastojke već imate

Autor: Dnevno

Sve višlje temperature na zemlji pogoduju razmnožavanju svih vrsta kukakaca. U posljednje dvije godine dolazilo je do ekstremnog razmnožavanja pojedinih vrsta u različitim periodima. Među njima su i smrdljivi martini kojih je zamjetno veći broj. Portal Ordinacija donosi nekoliko savjeta kako se obraniti od ovih napasti.

Što privlači smrdljive martine?

Iako se čini da se javljaju od nikuda, ipak postoji puno faktora kojim ih privlačite. Oni vole voće, pa ako ste ljubitelj držanja zdjele s voćem na stolu, možda ste u opasnosti. Na žalost, smrdljivi martini vole i biljke koje rastu u vašem vrtu, a osim što će ih provući miris poznati su po tome da će gricnuti vilo koju biljku, pa čak i latice cvijeća. Ako imate vrt, velike su šanse da imate i smrdljive martine.

Grizu li?

Mogu vam se uvući u odjeću ili kosu, ali vas neće ugristi ili piknuti.

Kako ih držati podalje od kuće?

-Provjerite kuda ulaze.




-Pogledajte sve moguće puteve koje bi oni mogli koristiti – okvire prozora, vrata, drvo koje imate u kući, pa čaj i električne vodove. Zakrpajte sve pukotine kako biste im spriječili ulazak u kuću.

-Ne palite vanjsko svjetlo

-Kako ih jako privlači svjetlost, koristite žute žarulje ili one koje su poznate po tome da ne privlače insekte.




Isprobajte kućni pripravak

Jednostavna kombinacija vruće vode, sapuna i bijelog octa će odlična zamka za njih. Pripravkom pošpricajte mjesta na kojima ih često viđate ili kroz koja mogu ući u kuću.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.