Foto: Alen Medjic / CROPIX/ilustracija

SLUŽBENIKU MINISTARSTVA POKLOPAC KROVA AUTOBUSA PAO NA GLAVU! ‘Držao se za glavu i bio sav blijed, kroz kožu probijala krv!’

Autor: Dnevno.hr

Službenik Ministarstva financija RH teško je ozlijeđen nakon što mu je na glavu iznenada pao poklopac zračnog otvora s krova autobusa.

Sve se dogodilo oko 16.20 sati u autobusu tvrtke koja je zaposlenike Ministarstva prevozila iz Zagreba u Varaždin.

“Sjedio sam u prednjem dijelu autobusa na sjedalu s lijeve strane, a do mene je s desne strane na sjedalu s druge strane prolaza sjedila kolegica. U jednom se času poklopac za zrak s gornjeg dijela autobusa odlomio i otpao te pao meni na čelo, dok je kolegicu okrznuo po ramenu”, ispričao je službenik.

Druga kolegica i svjedokinja iz autobusa rekla je da se držao za glavu i žalio da ga boli: “Zajaukao je, držao se za glavu i bio sav blijed“.

Kolega, također putnik, naveo je da je nakon udarca imao ranu na glavi: “Imao je crvenilo te mu se kroz kožu probijala krv“, piše Danica.

Zbog potresa mozga na bolovanju 9 mjeseci

Ozlijeđeni službenik rekao je da se nesreća dogodila u autobusu koji je prevozio djelatnike Ministarstva financija na posao i s posla te da je nakon toga skoro devet mjeseci bio na bolovanju.

“Dobio sam snažan udarac u glavu s potresom mozga. Zbog toga sam bio na bolovanju od 15. lipnja sve do 4. ožujka iduće godine”, otkrio je službenik koji je podnio tužbu protiv prijevozničke tvrtke zbog naknade štete.




Prijevoznici su priznali da mu je komad plastike pao na glavu, ali su upozorili kako je nemoguće da je taj plastični poklopac mogao nanijeti takve teške ozljede. No, sudsko-medicinski vještak potvrdio je da je to moguće i da je pacijent doista u tom udarcu zadobio natučenje glave i potres mozga.

Sud je službeniku dosudio odštetu od 10.300 kuna te naložio prijevozniku da mu plati odvjetničke i parnične troškove u ukupnom iznosu od 19.000 kuna. Presuda koja je donesena u ponedjeljak je nepravomoćna i tvrtka se na nju može žaliti.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.