fbpx
Foto: Guliver image/Xinhua/ZeljkoStevanic

SLOVENSKI PREMIJER IMA POSEBAN TEST ZA SVOJE PODREĐENE: Teško se ne zapitati bi li ga prošli sadašnji i bivši hrvatski ministri i zastupnici

Autor: L.B.

Novi slovenski premijer Robert Golob koristi test kojim se mjeri angažiranost zaposlenika i njihova motivacija za rad.

Naime, za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti u njegovoj vladi, novi slovenski premijer Robert Golob koristi se svojim korporativnim iskustvom, pa su tako svi parlamentaci iz njegove stranke morali odgovoriti na 12 pitanja iz Gallupova testa kojim se u poduzećima mjeri angažiranost zaposlenika i njihova motivacija za rad.

“Riječ je o testu koji daje analizu vrijednosti, čime se potiču pozitivne strane pojedinca i izbjegavaju potencijalni konflikti u grupi”, kazala je za ljubljansko Delo predsjednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.


Kako bi hrvatski ministri riješili test?

No, i ona je, uostalom kao i ostalih četrdeset zastupnika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu u testu odgovarala na pitanja iz Gallupova testa Q12, od kojih je prvo ‘Znate li što se od vas očekuje na radnom mjestu?’.

Ne možemo se oteti dojmu kako bi, u najmanju ruku, bilo zanimljivo vidjeti odgovore hrvatskih bivših i sadašnjih ministara na test.

Gallupovim testom Golob se koristio prilikom odabira svojih suradnika u vrijeme kad je prije ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku tvrtku GEN I.

Drugi slovenski premijer s takvim metodama

On je tek drugi slovenski predsjednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namjerava prenijeti u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine odabira suradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovensku politiku uveo pokojni premijer i predsjednik Janez Drnovšek, koji je prije ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomist.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.