fbpx
foto:Screenshot

SLIKALI SU GA S MOĆNOM HERCEGOVKOM! Mamić u BiH razvija ozbiljan biznis: U Međugorju ga i dalje obožavaju

Autor: Iva Međugorac

Noć prije izricanja presude na osječkom Županijskom sudu, Zdravko Mamić pobjegao je u svoju drugu domovinu – Bosnu i Hercegovinu. Ondje je dočekan otvorenih ruku, gazda Dinama u Međugorju je odsjedao u jednom hotelu, odlazio na molitvene susrete, predvodio moljenja i naprosto se stopio sa sredinom, u kojoj je dobro prihvaćen.

Uvijek oprezni Mamić u Hercegovini je okružen sa zaštitarima, s kojim ga se viđalo i tijekom rekreacije, i tijekom posjeta hercegovačkim restoranima u kojima se susretao s braćom Pripuz, Miroslavom Kutlom, ali i nizom svojih zagrebačkih prijatelja. U Međugorju pa i u dobrom dijelu Hercegovine Mamić ima status svojevrsnog ‘božanstva’, pozivaju ga na svadbe, pozdravljaju, rado se s njime fotografiraju i rukuju, časte ga i do danas se to nije previše promjenilo.

Da u Međugorju misli ostati izvjesno vrijeme, vidljivo je i iz toga što je Mamić ondje nedavno kupio luksuzan stan, a iako se tvrdilo da bi u svojoj drugoj domovini, po novome orvu, mogao preuzeti neki od nogometnih klubova, to za sada nije potvrđeno. Zato je svojedobno potvrdu o novom Mamićevom biznisu na društvenim mrežama iznijela bosanskohercegovačka političarka Stanka Burić. ”Zdravko Mamić kupio je zemlju za športski centar u Ravnom”, napisala je Burić na svojem fejs profilu pohvalivši se slikom s alfom i omegom hrvatskog nogometa.


Burić je inače diplomirana ekonomistica i članica HDZ-a Bosne i Hercegovine, a uz to je obnašala i cijeli niz političkih dužnosti u susjednoj državi, među ostalim i kao voditeljica tima za razvoj, ali i kao predsjednica Općinskog vijeća Ravno. Također je radila i kao voditeljica lokalnog Doma zdravlja Ravno, ali i kao tajnica u ondašnjoj osnovnoj školi. U biografiji joj stoji i podatak kako je bila voditeljica ispostave Zavoda za zdravstveno osiguranje, a osim toga vodila je ispostave FZ MIO/PO.

S druge strane valja reći kako je Ravno općina na jugoistoku Bosne i Hercegovine, koja graniči s Hrvatskom, a prema općinskim internetskim stranicama, turizam je ondje jedna od najperspektivnijih gospodarskih grana. To nije čudno s obzirom na to da je nadomak Dubrovnika, a kada se vidi kakvu perspektivu ima ovaj kraj, ne treba čuditi ni to što je poduzetni Mamić ondje vidi potencijal za gradnju sportskog centra.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.