Foto: Profimedia

Slavonka mora platiti 70.000 kuna jer je prodavala preko Facebooka. ‘Kažnjena je za primjer drugima’

Autor: D.R.

Prodavali ste nešto preko Facebookove tržnice, popularnog Marketplacea? Ukoliko ste još i zaradili, to bi mogla biti jako loša vijest po vas.

Naime, Državni inspektorat počeo je češljati i prihode ostvarane ovim putem, a dokaz tomu je presuda Općinskog suda u Virovitici, Stalne službe u Slatini, gdje je sudac 34-godišnjakinji iz Pitomače odrezao kaznu jer je uspjela prodati odjeću u iznosu od 70.000 kuna.

Prema presudi, taj iznos smatra se protuzakonitim pa će biti vraćen u državni proračun, a osim tog gospođa će platiti kaznu od 2.100 kuna.

Inače, robu je prodavala tijekom dvije i godine i tri mjeseca, što znači da je mjesečno zarađivala oko 2.600 kuna.

“Ovdje je riječ o sasvim dobroj zaradi, čak i ako je prodavala još za nekoga, primjerice prijateljice koje nisu vješte s internetom”, prokomentirala nam je ovaj slučaj 36-godišnja Zagrepčanka koja također nešto zaradi prodajom preko Facebooka.

“Vidim da je ona poslove vodila preko svoje maloljetne kćeri, što znači da je mogla trgovati s robom koju dijete brzo preraste, a da je i dalje kvalitetna. Tako nešto i ja radim, samo u daleko manjim količinama”, priznaje.

Otkrila nam je da ona baš i ne voli prodavati preko ‘Marketplacea’, već da radije koristi zatvorene grupe u kojima, uglavnom majke, prodaju dječju robicu.




“Ne radim to da bih zaradila, već da bih uštedjela. Recimo, nedavno sam kupila valjda jednom nošene ‘najkice’ za trogodišnjakinju za 50 kuna. Znate kako to ide, recimo baka i djed ili kuma kupe djetetu obuću koja iz nekog razloga ne paše ili zbog ‘šuma’ u komunikaciji obje bake kupe istu stvar. I ja sam tako prodala skoro nenošene čizme ‘cicibanke’, sama sam ih uzela na akciji za 200, ali cijele zime praktički nije bilo snijega pa ih nije ni nosila. Prodala sam ih za 75 kuna”, prepričava.

Dodaje da se ona osobno ne boji inspekcije.

Ne znam gdje bi država došla kad bi provjeravala sve transakcije. I koliko bi nerazuman bio sudac da me kazni ako mi je godišnji promet 300 kuna, ovdje je ipak daleko veći iznos pa su se vjerojatno pojavile sumnje. Koliko mi se čini, više je kažnjena za opomenu drugima“, zaključuje naša sugovornica.




Inspekcija u nadzoru ljetnih sniženja utvrdila 29 prekršaja neisticanja cijena proizvoda i nepoštene poslovne prakse

 

(FOTO) U istoj ulici pretvorili 20 garaža u ilegalne apartmane, inspekcije osam godina ignoriraju prijave susjeda!

 

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.