Foto: Hod za život

SLAVLJE ZBOG ODLUKE AMERIČKOG SUDA! Riječani izašli na ulice: Stigla poruka Saboru, ‘definirajte dijete u utrobi majke kao živo ljudsko biće’

Autor: I.K.

Uz geslo “Život je zakon!”, dvjestotinjak sudionika Hoda za život prošlo je riječkim korzom do Trga 128. brigade HV, a očekivano, odluka Vrhovnog suda SAD-a o ukidanju federalne razine prava na pobačaj bio im je glavni razlog za slavlje.

Uz domoljubne pjesme i transparente kao što je “Život počinje začećem”,  “Za život” i Svako ljudsko biće ima pravo na život”, organizatori su, osvrnuvši se na situaciju u SAD-u rekli kako nakon ovoga više ništa neće biti isto te kako se “Hrvatska budi po pitanju pobačaja”.

“Svaki ljudski život je neprocjenjivo vrijedan! Bez obzira na to je li malen ili velik, zdrav ili bolestan. Bolesna djeca – nerođena i rođena, bolesni ljudi imaju pravo na još veću brigu i ljubav. Ovim Hodom dana je podrška i svim liječnicima, medicinskim sestrama, farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti se – i majku i nerođeno dijete. Priziv savjesti ili prigovor savjesti odluka je pojedinca da odbije izvršiti neku obvezu koju mu nameće pravni sustav. Hvala im još jednom što svoje znanje i ljubav stavljaju u službu i majke i djeteta, oba pacijenta”, rekla je članica riječkog organizacijskog tima Hoda za život, Kristina Tadić.

Koordinator riječkog organizacijskog tima Hoda za život, komentirao je za novinare kako je nezadovoljan što je zakon star 45 godina,  medicina se, ocijenio je, od tada eksponencijalno razvila.

“Želimo to promijeniti i da zakonodavac uskladi zakon sa znanošću. Želimo im poručiti (Saboru) da se ne boji i da se odvaži reći istinu te definira dijete u utrobi majke kao živo ljudsko biće. Tom definicijom jamči se zaštita u Ustavu, po članku kojem svako ljudsko biće ima pravo na život”, naveo je Bekavac.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.