SLAVLJE U SLAVONIJI! ‘Đuro Đaković’ i francuski naručitelj sklopili ugovor težak 137 milijuna kuna!

Autor: Dnevno

Tvrtka iz Đuro Đaković grupe, Đuro Đaković – specijalna vozila, sklopila je ugovor s francuskim naručiteljem o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, čija je vrijednost 137 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz te slavonskobrodske kompanije.

Isporuke vagona, navodi se u priopćenju, počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020.

Vagoni tipa Shimmns 4‐osovinski su zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju. Kolutovi se postavljaju u kolijevke opremljene mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Takvim sustavom omogućen je utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara, kaže se u priopćenju.

Đuro Đaković – specijalna vozila u prethodnih je deset godina razvio, proizveo i isporučio veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih korisnika, uz uvažavanje najnovijih razvojnih trendova koji se uvode u europske željezničke sustave.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.