Foto: Guliver Image /Kremlin Pool

‘SLATKO PISMO I 20 BOCA VOTKE DRUGA VLADIMIRA’ Stari politički lisac tvrdi da se samo šalio oko poklona

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik stranke Forza Italia i političar Silvio Berlusconi komentirao je svoju izjavu o poklonima koje je dobio od ruskog predsjednika Vladimira Putine te poručio da je riječ o šali.

U razgovoru s novinarem Brunom Vespom, Berlusconi se osvrnuo kako na odnose s Putinom, tako i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“U ovoj situaciji sukoba, možemo biti samo sa Zapadom u obrani prava slobodne i demokratske zemlje poput Ukrajine”, rekao je Berlusconi.

O pregovorima Rusije i Ukrajine: Možda, pod ovim uvjetima

Osvrnuo se i na mogućnost mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine te poručio kako su oni realni ako se ispune određeni uvjeti.

Rekao je da bi Zelenski možda pristao sjesti za pregovarački stol ako bi Ukrajina u jednom trenu shvatila da više ne može računati na pomoć i oružje, a Zapad obećao osigurati novac za obnovu.

Kada je riječ o Putinu, Berlusconi je rekao kako se slaže da bi Rusija trebala odustati od Zaporožja, Hersona i regije Donbas, ali isto tako je naglasio kako bi se u Donbasu trebali održati novi referendumi gdje bi stanovništvo glasalo o tome žele li biti dio Ruske Federacije.

U slučaju Krima, Berlusconi je pojasnio kako o tom dijelu ne treba pregovarati što znači da bi on ostao pod ruskom kontrolom.




‘Slatko’ pismo i 20 boca votke: Ma, šalio sam se

Tijekom razgovora Berlusconi se osvrnuo i na izjavu da je na Putinovu gestu slanja “slatkog” pisma i 20 boca votke za rođendan odgovorio sa slanjem 20 boca vina Lambrusco, te je pojasnio kako je bila riječ o šali.

“Sjećam se da me neko od zastupnika upitao:’A jesi li dobio poklone?’. Ja sam odgovorio ‘Da, naravno, dvadeset boca votke’. Međutim, svi su u sali shvatili da se šalim”, zaključio je Silvio Berlusconi.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.