foto:Screenshot

ŠKORO ZNA? ‘Uvjeravam vas da ću ući u drugi krug!’ Zazvao i LUSTRACIJU

Autor: Sanja Plješa

“Zaštićeni najmoprimci koji se nalaze u stanovima plaćaju 2,4 kune po četvornom metru najamninu i to je zakonska odredba, za razliku od osoba koje su stradale u potresu plaćaju 70 kuna. U Zagrebu nakon potresa moramo razmišljati o tome kako pomoći ljudima, no otežava činjenica da imamo neriješene imovinsko-pravne odnose. Zakon obvezuje da se mora vlasnik stana suglasiti s obnovom i pritom osigurati 20 posto novaca. Ne znam tko bi to mogao napraviti i osigurati novac za stan za koji nije siguran da će ući u njega”, rekao je Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta na konferenciji za novinare.

Dodao je da naravno treba zaštititi najmoprimca, ali treba imati obzira i prema vlasnicima stanova.

Grad Zagreb u svom vlasništvu ima 5000 stanova. “Ako postoji politička volja to se može riješiti i zaštititi ljude koji su unutra, ali isto tako i zaštititi privatno vlasništvo. Trebamo se konačno dovesti u situaciju civilizirane zemlje koja poštuje privatno vlasništvo”, istaknuo je Škoro.

‘Ja stojim jako dobro, kao što vidite’

Govorio je o tome kako Hrvatska već sada mora platiti odštetne zahtjeve koji nisu mali, a to će morati isplatiti iz proračuna.

Rekao je i kako u Zagrebu nije bilo kapitalnih investicija. Gradu Zagrebu treba bolja infrastruktura i još mnogo toga, ali primarno treba obnoviti zgrade. “Grad ima golem proračun i može napraviti mnogo više, ali sve mora biti zasnovano na zakonu i zdravom razumu i za to treba postojati politička volja. U svakom slučaju, treba zasukati rukave i početi raditi”, rekao je Škoro.

“Ispaštamo zbog inertnosti naših političara. Postoji velika vjerojatnost da će biti još više tužbi, a onda ćemo govoriti o tome da ćemo morati isplatiti stotine milijuna kuna vlasnicima stanova koji su im oduzeti u komunizmu i tada ćemo doći u situaciju da ‘pretačemo iz šupljeg u prazno'”, naglasio je Škoro.

Osvrnuo se i na ankete o tome tko bi mogao biti zagrebački gradonačelnik.




Rekao je kako treba znati sve pojedinosti o tome kako se rade ankete. Na novinarski upit kako onda “on stoji”, našalio se i rekao “ja stojim jako dobro, evo kao što vidite”.

“Vidjet ćemo se 16. svibnja pa ćemo vidjeti kakve su ankete. Nemojmo se igrati anketama i o tome što kome anketa daje. Uvjeravam vas da ću ući u drugi krug”, naglasio je Škoro.

Govorio je i o tome treba li nositi maske kao mjeru epidemiološke zaštite odgovorio je kako “koronavirus nije bezopasan te da, ako epidemiolozi kažu da ih treba nositi tada to treba učiniti, pogotovo u zatvorenom prostoru, no maska ne treba postati modni dodatak”.




Osvrnuo se i na lustraciju te naglasio kako je “treba provesti u Hrvatskoj”. “Činjenica je da smo mi političari i saborski zastupnici, ali je sustav postavljen takav da predsjednik vlade ima faraonsku ovlast dok su svi drugi ‘u kukuruzu’. Novinari znaju više nego što znaju saborski zastupnici”, zaključio je Škoro.

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.