Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ŠKORO O PONOVNOM PREBROJAVANJU GLASOVA: ‘Mi podržavamo tu inicijativu i nećemo odustati od toga’

Autor: Dnevno/ I.I.

Demokratski pokret održao je konferenciju u Hrvatskom saboru na kojoj su poručili da podržavaju inicijativu Narod odlučuje koja traži ponovno prebrojavanje potpisa koje su prikupljali za referendum o izmjeni izbornog zakona.

“Mi podržavamo tu inicijativu i nećemo odustati od toga, mi smo stranka koja daje punu podršku inicijativi koja traži ponovo brojanje”, istaknuo je Miroslav Škoro te dodao da se ubuduće treba omogućiti nazočnost onima koji skupljaju potpise da budu prisutni pri brojanju, što je njihovo temeljno pravo.

Najavio je da će i sami poduzeti inicijative u tom smjeru jer izborni zakon treba hitno mijenjati.

Radi se o stotinama tisuća potpisa, a desetke tisuća je odbačeno kao nečitljivo, “što to znači da je nešto nečitljivo?”, navodi.

Istaknuo je kako je netko otuđio dio potpisa jer je jedan dio nestao između Sabora i Vlade.

“Mislim da je apsolutno razumno u skladu sa svim okolnosima tražiti ponovno prebrojavanje potpisa”, rekao je Igor Peternel.

Dodao je kako je i GONG rekao da se potpisi broje netransparentno.

“Ako se sjećamo, ključne teme referenduma bile su bolji izborni zakon, da se to provelo, danas nebi Andrej Plenković sastavio Vladu na ovaj način”, zaključio je.

O performansu eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića, koji je istovario hrpu lubenica pred ulaz u Banske dvore kako bi upozorio na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika jer su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište, Miroslav Škoro rekao je da državna politika ni na koji način ne potiče domaću proizvodnju i domaće proizvođače. “Ja bih osobno i moji kolege vinari mogli istovariti na tisuće litara vina”.

NAROD ODLUČUJE TRAŽI PONOVNO PREBROJAVANJE POTPISA ZA REFERENDUM: ’Potpise su brojali sada već dokazani pomoćnici Josipe Rimac’

Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.