Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sklopljena predizborna koalicija: Na centru žele moćnu opciju kontra HDZ-u

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Stranke Fokus i Narodna stranka Reformisti u Saboru su potpisali sporazum o predizbornoj koaliciji s ciljem da se na centru stvori moćna grupacija i opcija kontra HDZ-u, koja može donijeti kvalitetne promjene Hrvatskoj.

Predsjednik Fokusa, Davor Nađi, rekao je da su s Narodnom strankom – Reformistima potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim i europarlamentarnim izborima, a povezuje ih jaka prepoznatljivost i biračka baza te nacionalna prisutnost.


Dodaje da imaju dobre rezultate i suradnju kroz zajednički saborski Klub.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Čačić želi povratak

“Stranka Fokus četvrta je stranka u Hrvatskoj po broju gradonačelnika, a naši gradovi su među najboljima u Hrvatskoj po svim statistikama, a odlične rezultate ima i Narodna stranka – Reformisti, stoga se stvara pravi temelj za okupljanje na centru”, dodao je Nađi uz napomenu da pokreću okupljanje na centru i da su sigurni da će im se pridružiti druge stranke i pojedinci.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić rekao je da njegova stranka djeluje na pozicijama liberalnog centra, imaju 70-ak vijećnika i lokalnih dužnosnika, a orijentacija je prema rezultatima i projektnom pristupu.

“Varaždinska županija u prošlom mandatu došla je u sam vrh Hrvatske i postala najuspješnija u povlačenju EU novca i implementaciji projekata zelene energije”, dodao je.

Ćipe prijavio 50 generala JNA, žestoka reakcija Srbije: ‘Navodni zločini u oslobađanju Vukovara’

Cilj je okupljanje na centru, s HDZ-om ni pod koju cijenu

Nađi je rekao da su im poželjni koalicijski partneri IDS i PGS, s kojima su već uznapredovali pregovori, dodavši da u obzir dolaze i neke druge stranke i pojedinci. Cilj je da se stvori moćna grupacija na centru koja će biračima dati nadu da stvarno postoji opcija kontra HDZ-u koja može donijeti kvalitetne promjene Hrvatskoj, naglasio je.
Napomenuo je da su postizborne suradnje izgledne s nizom partnera, jer je teško očekivati da će neka stranka samostalno napraviti većinu.

S HDZ-om nećemo ni pod kod cijenu niti će iz naših redova biti ‘žetončića’, izjavio je Nađi.

 
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.