Foto: Dragan Matic / CROPIX

Skandiranje tetama spremačicama, domarima, kuharima, pomoćnicima u nastavi, ipak samo taktička igra

Autor: dnevno.hr

‘I zato molim jedan veliki pljesak za naše tete spremačice i domare! Za naše kuhare! Za naše pomoćnike u nastavi!, rekla je u zanosu Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata učitelja, na masovnom prosvjedu održanom 25. studenog na glavnom zagrebačkom trgu.  Na prosvjedu se isticalo i da upravo čistačice rade najteže poslove za plaću od 3000 kuna, međutim, danas imamo nešto drugačiju priču sindikata.

Ne plješće se više ‘tetama spremačicama, domarima, kuharima’, koji su prvi bili na Trgu kada je trebalo nositi transparente. Nema više niti priče o dostojanstvu.

Gdje su nestali prosvjetari? Gdje je nestala ta borba za dostojanstvo?

Čini se kako im je ‘kombinacija 3+2+1’ vratila dostojanstvo zbog kojeg su vrlo brzo zaboravili na one koji su ih prvi podržavali. Zašto sada ne kažu ‘NE’, zašto zbog njih nisu danas na Trgu? Pa, vrlo je jednostavno: Oni doista misle da su dobili što su htjeli, a kako je sam Mihalinec izjavio, priča s tetama spremačicama, domarima, kuharima, pomoćnicima u nastavi, danas je jasno, bila je samo taktička igra radi postizanja nekih drugih ciljeva.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je kako su  prosvjetni sindikati dali suglasnost za sporazum s vladom o povećanju koeficijenata te dodao kako očekuje njegovo potpisivanje u četvrtak, nakon sjednice vlade.

Upitan o najavi štrajka administrativno-tehničkog osoblja, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srdnjim školama Branimir Mihalinec je rekao da je čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova, no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk.

‘Ako to netko želi učiniti, u svakom slučaju ima pravo učiniti’, smatra Mihalinec. Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio: ‘Ne’.




Na novinarsku tvrdnju kako su oni njih podržavali (u štrajku), Mihalinec je odgovorio: ‘To je u redu’. Na ponovljeni upit hoće li ih podržati, Mihalinec je uzvratio da se ‘svako mora izboriti za svoja prava’.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.