fbpx

SKANDALOZNO! Pogledajte što je tražila profesorica od učenika prilikom online ispitivanja u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi

Autor: S.P.

Nevjerojatan skandal trese zagrebačku Veterinarsku školu. Naime, profesorica fizike Bosiljka Vidović Kordić u ponedjeljak je od učenika koji su pratili online nastavu zatražila da ručnicima prekriju glave.

Svemu tome je prethodilo njezino odbijanje ispitivanja online putem, ali je u petak navečer promijenila mišljenja te putem platforme Teams učenicima proslijedila poruku da se pripreme za ispitivanje u ponedjeljak. Kad su se svi prijavili na sat, od onih koje je ispitivala zatražila je da prekriju glave ručnicima unatoč uključenim kamerama na kompjutorima, piše Večernji list.

Neugodno iznenađeni učenici prvog razreda prijavili su taj slučaj ravnateljici škole Andrei Djurdjević, Agenciji za odgoj i obrazovanje, prosvjetnoj inspekciji i Ministarstvu obrazovanja tražeći od nadležnih da reagiraju u ovakvom neprimjerenom postupanju prema učenicima.


Naime, kako su istaknuli i sami roditelji, mnoga su se djeca i ranije žalila na profesoricu.

Profesorica se inati

Rekli su da su straohovali od njezina ponašanja, a govorili su da ih ona omalovažava na satu. Kako su rekli, ona je zahtjevala da glave prekriju ručnikom kako ne bi koristili pomoć prilikom odgovaranja. Na to roditelji odlučili reagirati.

Prekrivenih glava ispitano je troje učenika, a dio razreda odbio je odgovarati prekrivena lica i glave poručujući jasno profesorici da na takvo omalovažavanje ne pristaju. Na tu njihovu odluku, profesorica Bosiljka Vidović Kordić je unijela opasku da su “odbili odgovarati gradivo”. No, učenici su se dosjetili i snimili sat kako bi dokazali što se od njih tražilo prilikom odgovaranja.

Kako se čini, profesorica je to učinila iz inata jer nije željela ispitivati učenike online bez obzira što se nastava odvija po tom modelu. Nije im htjela omogućiti da tako ispravljaju ocjene pa se odlučila za metodu koja ni po jednom pravilniku, statutu ni običaju nije pedagoška.

Šokirani roditelji

“Za slučaj sam saznala jučer navečer, javili su se roditelji da su djeca morala tako odgovarati no više vam zasada nemam što reći. Već danas smo kontaktirali roditelje i učenike, porazgovarat ćemo s njima da kažu što se dogodilo, kao i s profesoricom, a kada utvrdimo sve činjenice tek tada ćemo moći reći više”, rekla je za Večernji list ravnateljica Veterinarske škole Andrea Djurdjević. saznala.

“Ostala sam u šoku kada mi je dijete ispričalo što se dogodilo i kakav je zahtjev profesorice bio. Dijete je odbilo tako odgovarati i ima moju punu podršku”, rekao je jedan od roditelja  potvrđujući da su 15- godišnji učenici iz spomenutog razreda tijekom dana posvjedočili da ih se na takav način ne samo podcijenilo nego i ismijalo.
Oni koji su pristali tako odgovarati to su učinili, kako ističu, zbog straha da moraju dobiti pozitivnu ocjenu. Iz škole poručuju da će razgovori s učenicima i njihovim roditeljima zbog poštivanja svih sigurnosnih mjera potrajati do kraja tjedna kada se očekuje konačna reakcija te zagrebačke obrazovne institucije.

“Zatečen sam i iznenađen i pozivam sve nadležne institucije na postupanje, naročito Agenciju za odgoj i obrazovanje i Inspekciju”, naglasio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje za Večernji list.
Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.