fbpx
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija

SKANDALI U HRVATSKOJ VOJSCI! Dosad petorica vojnika pozitivna na kokain, jednog uhvatili usred noći. Evo što kaže MORH

Autor: M.P.

U prošlih nekoliko mjeseci zabilježeno je pet slučajeva vojnika pozitivnih na kokain.

Stoga se postavlja opravdano pitanje: Što se to događa u Hrvatskoj vojsci?

Kako kaže MORH, čini se sve da bi takvih slučajeva bilo što manje jer drogu ne toleriraju.

Kako je rekao Dejan Džidić, zapovjednik u Pukovniji vojne policije OSRH, za dvojicu vojnika karijera je završena i dobili su raskid djelatne službe.

“Za tri ostala pripadnika proces je još uvijek u tijeku”, rekao je Džidić za HRT i dodao da je među njima i vojni specijalac koji je nedavno uhvaćen u akciji tijekom noći.

MORH uvjerava da nema razloga za brigu jer se stalno provode nadzori, a primaju i dojave. U tom slučaju idu na ciljane osobe. Zbog navedenih slučajeva testiranja su pojačana, a provodi ih MORH uz prisutnost svjedoka civila. Po zahtjevu osobe, testiranje se može ponoviti u zdravstvenoj ustanovi, pod strogim nadzorom.

Ako su pozitivni, prijavljuju se Vojno-stegovnom sudu, koji odlučuje o kazni. Oni koji odbiju testiranje također dobivaju stegovnu prijavu. MORH tvrdi, broj pozitivnih vojnika ne raste.

“Smatramo da je to na istoj razini otprilike, nema nikakvih povećanja ni smanjivanja, jednostavno provodimo nadzore i temeljem dostavljenih rezultata, reagiramo”, dodaje Džidić.
MORH nadalje  tvrdi da su ovi slučajevi izolirani i da nitko nije namjeravao prodavati drogu, nego su kokain, čini se, sankcionirani vojnici imali za osobnu uporabu, a tek treba istražiti koji je uzrok konzumacije droga.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.