Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

SKANDAL: Zaposlenici slavonske covid-bolnice nisu dobili plaću za Božić!

Autor: Daniel Radman

Oko 400 medicinskih djelatnika božićne blagdane dočekalo je bez plaće za studeni.

Plaća im je trebala sjesti na račune do 15. u mjesecu, a na problem je upozorio i HUBOL te zatražio žurnu isplatu plaća i odgovarajućih dodataka”, javlja Dnevnik Nove TV.

“Naravno da su morali iz HZZ-a voditi malo više brigu o tome i slušati upozorenja koja su dolazila iz županije i same bolnice. Našička bolnica je COVID bolnica, i u doba pandemije i ovakve situacije dozvoliti da jedna bolnica ne dobije plaću – mislim da nije logički niti pametno“, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

“Tek uz pomoć župana odnosno svih institucija Osječko-baranjske županije osigurali smo sredstva koja su nam neophodna za isplatu plaće ovaj mjesec. Sredstva su na računu bolnice i bit će isplaćena sutra ujutro čim platni promet proradi“, objasnio je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

Oglasio se i ministar Vili Beroš.

“Mislim da neće biti problema, još krajem prošloga tjedna s ravnateljem Zavoda za zdravstveno osiguranje sam dogovorio da se svi ti elementi izvide i riješe i da nikome ne kasni plaća. Isto tako, kad je riječ o ovim dodacima za djelatnike u zdravstvu koji djeluju s COVID pozitivnim bolesnicima”, kazao je.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.