fbpx
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

SKANDAL! KOLINDIN ČOVJEK MASNO ZARAĐUJE OD DRŽAVE: Pogledajte kakav je posao ugovorio s HZZO-om! Novci se samo slijevaju

Autor: Dnevno

Tomislav Madžar, bivši savjetnik Kolinde Grabar Kitarović dobio je “posao snova”, odnosno njegova poliklinika “Vaš pregled”. Naime, kako piše net.hr., njegova poliklinika dobila je siguran posao od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), javne ustanove, i to na račun zdravstvenog osiguranja.

Naime, djelatnici moćne hrvatske ustanove u koju se slijevaju doprinosi za zdravstveno osiguranje svih zaposlenih građana, a ona potom iz svih tih milijuna održava na životu cjelokupni zdravstveni sustav, upućeni su na obavezne preglede vida u privatnu ustanovu u vlasništvu dr. Madžara.

Poslodavac ima pravo izabrati…


Novinari su poslali upit na temelju kakvog natječaja je dogovoren taj posao, odnosno, je li bilo i drugih ponuda, a dobili su pojašnjenje kako se ne radi ni o kakvom ugovaranju posla, odnosno, natječaju, nego se radi o “obavezi poslodavca da na temelju Pravilnika o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom, u okviru preventivnih pregleda, osigura pregled vida radnika kod specijalista medicine rade najmanje svake dvije godine, za radnike koji koriste korekcijska pomagala, prije početka zapošljavanja na radnom mjestu s računalom i na zahtjev radnika zbog tegoba koje bi mogle biti posljedica rada s računalom, odnosno zaslonom”.

Dakle, HZZO, kao poslodavac, odnosno “rukovoditelji službi u direkciji”predvođeni ravnateljem Lucianom Vukelićem, odlučili su se da njihovi zaposlenici vid kontroliraju upravo kod specijalista medicine rada u Zdravstvenoj ustanovi “Vaš pregled”, a ne kod nekog drugog. U odgovoru nema posebne argumentacije – zašto baš Madžareva poliklinika, a ne specijalisti medicine rada iz neke druge ustanove, no napomenuto je da su se odlučili promijeniti specijalista zbog toga jer je liječnik kod kojeg su djelatnici HZZO-a obavljali te preglede otišao u mirovinu.

Iz HZZO-a su također javili da ti pregledi nisu trošak poslodavca, da ih ne plaća ustanova HZZO tvrtki dr. Madžara, nego pregledi idu na trošak – HZZO-a. Zapravo, tvrtka dr. Madžara preglede naplati iz zajedničke kase HZZO-a.

Koliko je osoba upućeno u ustanovu dr. Madžara i osiguralo siguran prihod?

Dr. Tomislav Madžar također je odgovorio na upit Net.hr-a i potvrdio da je do sada obavljeno 157 pregleda, za cijenu od 110 kuna.

“Ukupan iznos navedenih usluga iznosi 17.270,00 kuna, što je 0,4% ukupnog ostvarenog prihoda Ustanove za zdravstvenu skrb Vaš pregled”, stoji u odgovoru dr. Madžara.




STRAŠNA DROGA HARA ZAGREBOM: Tinejdžeri snimljeni kako hodaju kao zombiji, teturaju! Ovisnica sve ispričala




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.