Foto: Facebook / Tomislav Karamarko

‘SJENA MEGA ZLOČINCA TITA NADVILA SE NAD DOMOVINOM!’ Karamarko opominje: Pomirba je bila prevara, Tuđman je nasjeo, brutalno mu je iščupana ruka koju je pružio

Autor: Dnevno.hr

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko više nije aktivni političar, no njegove objave na društvenim mrežama i dalje izazivaju veliku pozornost.

Često se tiču bivše Jugoslavije, druga Tita i njegove ostavštine, o čemu Karamarko izrazito kritički piše.

Tako je i najnoviju objavu na svom Facebook profilu posvetio baš toj temi.

“Da je reanimacija i renesansa jugosocijalističkog, antihrvatskog mentalnog sklopa u potpunom zamahu, svjedočimo svakog dana. Netko je rekao da Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ. Potpuno se slažem. Mi smo upravo ta, nekad omražena država, ali u granicama avnojevske Hrvatske. Sjena mega-zločinca Tita i svega onog što on predstavlja, nadvila se nad onim što je ostalo od željene nam domovine, za koju su živote dali naši prijatelji u Domovinskom ratu. Tzv. pomirba je bila obična prevara na koju su nasjeli naivni hrvatski domoljubi, pa i sam Franjo Tuđman”, piše Karamarko.

“Ruka pomirbe koju je pružio, brutalno mu je iščupana. Ta i takva pomirba, zapravo je tranzicijski proces spašavanja starih komunističkih struktura i kapitala koji su pokrali i akumulirali kroz razne državne, udbaške, kosovske firme i deponirali ih na bezbroj računa po raznim egzotičnim otocima. Hrvatski komunistički kapitalisti gledajući rušenje Berlinskog zida, ali i zadnje trenutke bračnog para Ceausesku, nisu dvojili oko pomirbe kao nužne potrebe za preživljavanjem. Šutili su kao bubice, educirali po Europi svoje kadrove, savladavali jezike, glumatali novovalne europske demokrate i gradili, za budućnost, potrebne im relacije”, nastavlja svoju podužu objavu.

Zatim se pita, a mi? Naši prijatelji?

“Vojničke ili policijske čizme, bojišnica i preko 15 tisuća zastavom prekrivenih lijesova. Uspjeli su ti naši jugoeuropejci. Sačuvali su kapital, preuzeli medije i reanimirali svoju religiju – titoizam, animozitet prema hrvatskoj državi po mjeri običnog hrvatskog čovjeka, domoljuba. I eto, krug se zatvorio u ozračju perverznog apsurda. Neki dan, neki nesretnici predložiše da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc. Da mi je vidjeti te kreature i čuti njihova obrazloženja za ovo vrijeđanje zdravog razuma i glorifikaciju zla…




Slična skupina prošli je tjedan u Karlovcu priredila nestvarnu lutkarsku predstavu o liku i djelu Josipa Boljkovca, turbo gradonačelnika Karlovca u nekim vremenima. Traže da se nešto važno nazove po njemu. Što je radio ’45., ’46. nije važno. Ionako je neki sudac nemušto obrazložio da je Boljkovac bio good guy. A njegovo privođenje moj politički egzibicionizam”, navodi Karamarko.

Na kraju zaključuje jednim prijedlogom.

“A kako bih i ja malo došao do izražaja, predlažem da ponešto urednijih ulica po hrvatskim gradovima dobiju imena po Miki Špiljku, Stanku Stojčeviću, Jovanki Broz, Đoki Jovaniću, Nikoletini Bursaću, Mirku i Slavku… Siguran sam da će ovakva avangardna rješenja podržati sve stranke, predvođene vladajućom državotvornom”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.