Screenshot / RTL

‘SJELA OVRHA OD 70 MILIJUNA KUNA’ Hrvatske vode u financijskom problemu. ‘Plaće nisu upitne, treba vidjeti što će biti s božićnicama’

Autor: Dnevno.hr

Tvrtka Hrvatske vode našla se u velikom financijskom problemu jer im je s računa skinuto 70 milijuna kuna zbog starog sudskog spora iz 2010. koji je tek sada postao pravomoćan.

Tužila ih je tvrtka EkoInd i to zbog novca koji je trebala dobiti za posao sanacije vodocrpilišta kod Senja, gdje se prije 11 godina prevrnula cisterna s naftom.

Hrvatske vode potvrdile su kako je ovrha doista provedena, a poručuju da će svi projekti ići dalje te da će se poštovati sva materijalna prava radnika.

Predsjednik sindikata: Plaće zasad nisu upitne, treba vidjeti što će biti s božićnicama

Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a, za RTL je rekao da plaće radnika za sada nisu upitne, no osjetili su da naknada prijevoza koja je trebala biti isplaćena još uvijek nije isplaćena.

“1.12. ide plaća za zaposlenike, kroz 12. mjesec prema kolektivnom ugovoru idu isplate dar za djecu i božićnica. Hoće li to biti dovedeno u pitanje, to tek treba vidjeti, nadam se da neće”, rekao je, dodavši da je teško reći tko je odgovoran za ovu situaciju.

Tko je odgovoran?

“Je li odgovornost na sadašnjem Upravnom vijeću, generalnom direktoru, rekao bih da nije. Možda su mogli reagirati bolje i ranije ali je odgovornost na ljudima koji su, sad je vidljivo, donijeli lošu poslovnu odluku jer je sanaciju i radove trebalo platiti 32 milijuna, a ovdje je sad dupli iznos koji treba platiti, ovrha je sjela”, kazao je Paradiš.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.