Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘HRVATSKA JE BILA UZ SVOJE!’ Plenković na sjednici Vlade o Zambiji, upro prstom i u trgovce: ‘Ponašajte se racionalno, mi smo svoje napravili’

Autor: Dnevno.hr/E.P.

U petak u 8:30 održala se Sjednica Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Na dnevnom redu su odluke o davanju prethodne suglasnosti društvu HŽ Infrastruktura za kreditno zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Privredne banke Zagreb, kao i odluke o davanju državnog jamstva u korist tih dviju banaka, radi financiranja projekata iz CEF programa s ciljem održavanja dinamike ispunjenja financijskih obveza prema izvođačima, a vezano za dinamiku priljeva EU sredstava.

Sjednicu možete pratiti i na našem portalu…


Prvi je riječ uzeo premijer Andrej Plenković.

“Očekujemo od svih da se ponašaju vrlo racionalno oko pravljenja cijena s obzirom da smo mi svoje oko suzbijanja inflacije odradili. U ponedjeljak ćemo održati sastanak i imati poseban susret s predstavnicima Sindikata. Mislim da ćemo pronaći rješenje s kojim ćemo svi skupa biti zadovoljni, a u kontekstu donošenja novog zakona u državnim i javnim službama. Istaknuo bih da se sutra testira sustav za upozoravanje i upravljanje krizama što je dobro, sutra će građani dobiti poruke”, započeo je premijer.

Opisao međunarodne sastanke

“Što se tiče međunarodnih aktivnosti, sudjelovali smo na sastanku globalne sigurnosti u Bratislavi koji je bio dobar. Zatim jučer u Moldaviji. Sastanci uz plenarnu sjednicu s brojnim dužnosnicima. Važno je da ti skupovi u okolnostima ruske agresije na Ukrajinu daje priliku da približimo stajališta”, rekao je.

O Zambiji

Jučerašnja odluka suda u Ndoli. Vidjeli smo da nije dokazano da su naši državljani učinili kazneno djelo. Podsjećamo da je od trenutka pritvaranja do okončanja procesa Hrvatska štitila svoje državljane. Osim prava parova, štitili smo prava i četvero djece. Vode se daljni administrativni postupci u vezi s djecom koliko je nama poznato. Vidjet ćemo kako će dalje teći taj postupak.
Nakon sjednice u ponedjeljak smo nastavili intenzivno s apsorpcijom sredstava iz europskog fonda solidarnosti za obnovu od potresa.

Autor:Dnevno.hr/E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.