Foto: Screenshot/RTL

Širi se požar kod Dubrovnika, čuju se eksplozije mina: ‘Stanje nije dobro’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Orkansko jugo koje puše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzročilo je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župa dubrovačka Plat.

Zbog vjetra zračne snage nisu mogle djelovati, a dva Canadaira koja se nalazila na punjenju gorivom u Zračnoj luci Dubrovnik upućeni su na požarište, no vraćeni su jer nisu imali uvjete za rad.

Dulist piše da je požar u Župi dubrovačkoj izazvao dodatne poteškoće. Detonirani su ostaci mina iz Domovinskog rata na brdu poviše Petrače.


Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, na požarište su upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik, te je na terenu ukupno oko 130 vatrogasaca.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

‘Stanje nije dobro’

„U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Stanje na terenu nije dobro. Nakon sinoćne borbe i svega dobrog što smo napravili, jaki vjetar tijekom cijelog dana i ekstremno jak vjetar tijekom popodneva sve je digao ponovno u zrak. Opet imamo požar, možda teži i zahtjevniji. Trenutno ne prijeti kućama, ali je jako izvjesno da će se to dogoditi”, rekao je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Požar je već bio prešao u BiH, pa se opet vratio, Simović je osobno prelazio granicu kako bi provjerio kakvo je stanje.

“Požar je prešao pa se vratio, proširio se jako. Dodatne vatrogasne snage dolaze, pozvali smo dodatne autocisterne, dolaze ljudi iz cijele županije. Trebamo postaviti obranu kuća”, rekao je zapovjednik.

Dodajmo kako je požar koji je u popodnevnim satima izbio na području Seget Gornji- Labinštica u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod kontrolom vatrogasaca.
 
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.