Foto: Pexels/Ilustracija

Sipao roditeljima benzin u vino, sutkinja nije imala milosti: ‘Rješavao sam se ovisnosti’

Autor: I.G.

Mladić star 27 godina iz okolice Ivanca proglašen je krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) tijekom listopada i studenog u obiteljskoj kući. Nakon proteka žalbenog roka, presuda je postala pravomoćna, te mu je izrečena novčana kazna.

Nasilje koje je trajalo danima kulminiralo je incidentom u podrumu, gdje je mladić uzeo kanistar s pet litara benzina i isti ulio u mošt i jabučni ocat koji su pripremili njegovi roditelji.


Sutkinja je u svojoj odluci navela da je mladić drvenom daskom za rezanje oštetio vrata kuhinje te radni stol, uz vrijeđanje roditelja pogrdnim riječima, što je rezultiralo povredom njihova dostojanstva i uznemirenosti.

Crni niz na hrvatskim cestama: Mladić napravio kobnu grešku, pješaku nije bilo spasa

Benzin u vinu

“Oko 18 sati u obiteljskoj kući zbog loših obiteljskih odnosa u kuhinji je drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gdje su također nastala oštećenja u vidu puknuća.

Tom prilikom vikao je na oca i majku te ih vrijeđao pogrdnim riječima, a čime je kod istih izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti.

Dana 5. studenoga oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanistar je zapremine 5 litara koji je bio pun benzina te je pola benzina ulio u PVC bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazio mošt i jednu PVC bačvu od 30 litara u kojoj se nalazio jabučni ocat.

Panika u gay klubu: Gosti pobjegli, usred noći pozvana policija
Također je rukom napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima, a koje je pismo privremeno oduzeto od istog od strane Policijske postaje Ivanec”, navodi se u presudi koju je donijela sutkinja u Ivancu.

‘Točno je sve’

“Točno je sve, učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kojem sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima.

Foto: Pixabay

Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku izraziti svoje emocije. Svjestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan obiteljski odnos i više se ne svađamo”, rekao je mladić na sudu.

Kako je presuda postala pravomoćna, on je već platio kaznu od 1000 kuna (oko 133 eura) te 150 kuna prekršajnih troškova (20 eura).
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.