Zarko Basic/PIXSELL

Siniša Varga za Dnevno: ‘Kujundžić ne radi ništa, a zdravstvo rapidno propada!’

Autor: Mia Mitrović

O stanju u hrvatskom zdravstvu i ponašanju resornog ministra koje je sve samo ne primjereno, porazgovarali smo s bivšim SDP-ovim ministrom zdravstva, Sinišom Vargom. U kratkom razgovoru, Varga nije htio komentirati treba li Kujundžić dati ostavku, no rado nam je sve ispričao o prijedlogu zakona koji bi iz temelja reformirao zdravstvo, posebno sustav hitne pomoći. Međutim, HDZ-ovi su zastupnici s ministrom Kujundžićem na čelu od samog početka su minirali SDP-ov zakon.

“Do ovog tragičnog događaja ne bi došlo da se nije odustalo od reforme hitne započete u mom mandatu. Osnovali smo povjerenstvo koje je ocijenilo da liječnike treba maknuti iz hitne i umjesto njih uspostaviti posebno educirane medicinske tehničare i vozače. Njihov broj u hitnoj pomoći bio bi udvostručen u odnosu na ovaj danas, a planiralo se i uvođenje četiri helikopterske baze za iznimno teške situacije”, kazao nam je nekadašnji ministar.

“Međutim, izgubili smo izbore, a ministar Kujundžić umjesto da poveća broj djelatnika hitne, on ih smanjuje. Na primjer, na nekim dalmatinskim otocima poput Zlarina i Tisnog uopće nema hitne pomoći. Kujundžić ne radi ništa, a zdravstvo rapidno propada”, požalio se Varga.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.