Foto: HRT

SINDIKATI SU OŠTRI: Objavili koje županije štrajkaju do kraja tjedna, dali Vladi rok, a od sutra kreće i referendum!

Autor: Dnevno

Obrazovni sindikati na press-konferenciji najavili su koje će županije u četvrtak i petak biti u štrajku.

U četvrtak nastave neće biti u školama u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U petak je štrajk u Bjelovarsko-bilogorskoj i Dubrovačko-neretvanskkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Danas, podsjetimo, štrajkaju osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji te fakulteti.

U srijedu štrajkaju Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska i Zagrebačka županija.

Inače, obrazovni sindikati u štrajku potvrdili su Hini da im do utorka ujutro nije stigao poziv za nastavak pregovora s Vladom, pa zaključuju da danas neće biti očekivanog sastanka na kojemu je Vlada trebala dati svoj konačan odgovor o sindikalnim zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova. Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u ponedjeljak je, naime, najavio da će sa sindikatima razgovarati danas.

Mihalinec je danas izjavio da je Aladrović svjesno izgovorio laž o sastanku. “Ova laž je prevršila svaku mjeru”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem objavila je da sindikati daju rok Vladi.

‘S današnjim danom, s obzirom na to da nema socijalnog dijaloga i ponude, postavljamo rok Vladi do 16 sati da putem e-maila uputi svoju zadnju poruku sindikatima. Ovoj sagi iscrpljivanja i igre živaca mora doći kraj. Očekujemo da Vlada RH izvrši svoju obvezu prema 68.000 zaposlenika u sustavu obrazovanja i da svoju ponudu. U slučaju da razmišlja je li 0 + 0 = 6, mi žemo nacrt njihove ponude dati na referendum. Ako nema nove ponude, onda je zadnja ponuda ta. Ako želi da 68.000 zaposlenika vidi tu sramotu, mi ćemo je dati svima ua uvid. I svi koju su sudjelovali u štrajku imaju pravo dati svoje mišljenje. Do 16 sati čekamo novu ponudu i tada šaljemo. Referendum počinje od sutra u svim školama u RH. Neka zaposlenici daju svoj stav o ponudi Vlade’, rekla je Šprem.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.