Ilustracija Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

SIN POZNATOG POLITIČARA ZAVRŠIO U ISTRAŽNOM ZATVORU! Nožem pokušao ubiti poznanika koji mu je dugovao novac

Autor: Dnevno

U subotu u 21.30 sati u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu, došlo je do pokušaja ubojstva nakon kojeg je u istražnom zatvoru završio sin poznatog političara Ivana Gabelice, Hrvatin Gabelica (49). 24sata piše kako je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio da Hrvatin Gabelica sljedećih mjesec dana biti u Remetincu kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti kazneno djelo.

“Moj klijent je iznio vrlo kratku obranu i nije odgovarao na pitanja”, rekao je Gabeličin odvjetnik Neven Antić. Gabelicu sumnjiče da je s više uboda nožem u subotu pokušao ubiti Milivoja M. (49). Ranjenika su prevezli u KB Merkur, gdje su ga operirali i spasili mu život. U napadu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Njih dvojica se navodno poznaju godinama. Gabelica se navodno bavio preprodajom heptanona. Marinko M. dugovao mu je, navodno, izvjesni iznos, što Gabelici nije odgovaralo pa mu je slao uvredljive poruke. Kako su se dugo poznavali, Marinko M. odlučio je, neslužbeno doznajemo, pokušati izgladiti situaciju i u subotu je došao do Gabelice, no situacija je izmakla kontroli.

“Ranjeni je imao ručnik ispod rebra s lijeve strane. Sjedio je u autu i mazio psa. Djelovao je mirno i prisebno, prisebnije nego muškarac koji nas je tražio broj Hitne. Nakon ranjavanja nazvao je bratića i rekao: ‘Dođi hitno po mene, moram u bolnicu’. Nesretni čovjek od šoka se ni broja nije mogao sjetiti”, kazao je jedan od svjedoka.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.