fbpx
Photo: Robert Anic/PIXSELL

ŠIMUNIĆ PRED USKOKOM: U Hrvatskoj su prepoznali da ovo radim za dobrobit svih nas, HDZ me nije kontaktirao

Autor: Mia Peretić

Viktor Šimunić je prije ulaska u USKOK u srijedu rekao da su u Hrvatskoj prepoznali da ovo radi za dobrobit svih nas, te dodao da ga HDZ nije kontaktirao.

“Donio sam screenshotove koji pokazuju da sam ja pozvan na taj sastanak, donio sam mail kojim sam se pokušao osigurati dan prije i donio sam snimku. Jučer je bio težak dan. Nije problem što je on meni nudio, što se funkcije nude na stolu, nego je problem da se čovjek našao sa mnom, rekao je Šimunić i dodao da bi struka trebala odlučiti o svemu”, rekao je.

“Danas sam pročitao jedan članak gdje su poznati hrvatski odvjetnici rekli svoje. Hajdemo se mi držati svoje struke. Odvjetnici su rekli svoje, USKOK će reći svoje. Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor. Ako se kazneni progon zbog snimanja dogodi, mislim da se to nikad nije dogodilo u RH. Da se i dogodi, koliko god ću se loše osjećati, ja ću mirno spavati, a to je najbitnije, rekao je Šimunić.

Dodaje, jučer je prikazao svoje poruke pred kamerama, danas nosi i slike toga.

“Vidio sam da su neki portali objavili screenshotove koje je vjerojatno poslao gradonačelnik, a to je napravljeno tako da se inscenira da sam ja inicirao sastanak. Nudili su mi da uđem u stranku, da budem njihov kandidat ali nitko se nije usudio reći da budem potpredsjednik bilo čega, skupštine, nečega što bi možda bilo i normalno. Ali ne pozicije institucija”.
Što se tiče reakcija ljudi u Oroslavju, kaže da mu neki čestitaju te da nema problema na poslu.

“Danas se osjećam dobro, neki kažu da je ovo zagorski Watergate, kada pogledam film, onda me pitajte”, odgovorio je na pitanje osjeća li se kao zviždač.

Dodaje, nije znao da će danas biti pozvan u USKOK.
Podsjetimo, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić, koji je snimio razgovor s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, danas je u USKOK došao dati iskaz.

Šimunić tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Tvrdi, na razgovor s Tušekom zvao ga je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Kaže, to može dokazati SMS porukama. Nadalje tvrdi da su se sastali u njegovoj klijeti prije 10 dana, a kompromitirajući razgovor Šimunić je, navodi, snimao zbog javnog interesa.

Tušek kaže da snimka jest autentična, no odbacuje navode da je nudio posao i mito. Sastanak je, prema njegovim tvrdnjama, inicirao Šimunić koji je od njega i tražio argumente za suradnju i ponude. Tušekov odvjetnik Vladimir Terašaj kaže kako se radilo o normalnoj političkoj konverzaciji.

 
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.