Photo: Robert Anic/PIXSELL

ŠIKIĆ O DODATNIM MJERAMA U ZAGREBU: ‘Kada se donesu, odluke Stožera striktno će se primjenjivati i u Zagrebu’

Autor:

Epidemija koronavirusa ne jenjava, a sve se češće spominju neke nove mjere, koje bi se trebale uvesti kako bi se spriječilo širenje bolesti. O dodatnim mjerama koje se najavljuju u Zagrebu, danas je u središnjoj informativnoj emisiji RTL Danas govorila Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

“Odluke Stožera svakako kada se donesu striktno će se primjenjivati i u Zagrebu. Što tiče broja inspekcija već sada se provode kontrole rada ugostiteljskih objekata te se prati pridržavaju li se oni odluka, i to rade inspektori civilne zaštite i Ministarstvo unutarnjih poslova”, rekla je.

Šikić je komentirala i uvođenje online nastave.

“Baš danas je bio sastanak s ministrom Fuchsom, suradnicima i drugima gdje je razmatrana situacija modela daljnjeg rada škola. Do daljnjega škole imaju nastavu u obliku modela koji su odabrali. Do daljnjeg nema uvođenja online nastave za sve u gradu Zagrebu”.

“Svaki lockdown podrazumijeva čitav niz restrikcija gospodarskih djelatnosti, nastojimo uravnotežiti gospodarske djelatnosti sa zdravljem, treba naći neki fini balans, lockdown nije nikome cilj”, rekla je o lockdownu.

Zagreb dobiva i novo mjesto za testiranje u Novom Zagrebu, a Šikić je naglasila da se planira produžiti radno vrijeme mjesta gdje uzimaju brisevi te da razmatraju i o uvođenju prethodnog naručivanja na testiranje kako bi se izbjegle kolone i smanjile gužve.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.