FOTO: Radiodux

Show u skupštini Crne Gore u raspravi o Stepincu: ‘Lako se praviti pametan i pričati o njemu u Čačku i Kruševcu’

Autor: Dnevno

Danas je u Skupštini Crne Gore vođena burna rasprava oko lika i djela blaženika Katoličke Crkve kardinala i nadbiskupa zagrebačkog Alojzija Viktora Stepinca. Naime, na izlaganje zastupnika Demokratkog fronta Budimira Aleksića, koji je u negativnom kontekstu spomenuo Blaženika, reagirao je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, prenosi radiodux.me

Polemika je nastavljena, pri čemu je Aleksić inzistirao na prijašnjim tezama u kojima je iznio da je Alojzije Stepinac bio nacist i protivnik Srba.Također, on je ustvrdio da Vuksanović brani fašistički režim iz II. svjetskog rata. Vrlo brzo mu je odgovorio Vuksanović:

Nakon toga atmosfera je uzavrela i predsjedavajući je dao stanku od nekoliko minuta kako bi se strasti smirile. Dobili su minut vremena za proceduralno reagiranje i Aleksić i Vuksanović. Na ustaljene optužbe zastupnik Hrvatske građanske inicijative je odgovorio:

Tijekom rasprave za riječ se javio Miodrag Lekić, koji se, između ostalog osvrnuo na prethodnu raspravu. On je kazao da postoje brojne kontroverze iz II. svjetskog rata, ali je istakao da je točno ono što je pobrojao Vuksanović za bl. Alojzija Stepinca, pri tome ne pledirajući da da konačan sud. Zastupnik HGI – ja je čestitiao Lekiću, ne samo na obrazovanju i širini koju je iskazao, već i na intelektualnom poštenju. U sve se možete uvjeriti u videu ispod:
Nakon raspravre na ovu temu, nastavljen je neslužbeni dijalog iza kamera i bez mikrofona, u civilizacijskom maniru između Vuksanovića i Aleksića.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.