Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

SEVER: ‘Nije istina da je nedjelja najjača za trgovce! Ovo je dokaz! Više od 80 posto građana izjašnjava se protiv rada trgovina nedjeljom!’

Autor: Dnevno

Zabrana, tj. regulacija rada nedjeljom ponovno je u fokusu javnosti nakon što su se pojavile informacije da Vlada ipak neće raditi na ograničavanju rada nedjeljom. Sve je u Dnevniku N1 komentirao predsjednik Nezavisnog sindikata Krešimir Sever. Sever je komentirajuću previranja u koaliciji koja se tiču rasprave o regulaciji rada nedjeljom kazao kako smatra da se tu opet radi o stračankim previranjima.

“Čini mi se da su zapravo opet počela njihova međusobna prepucavanja i nadjačavanja koja nemaju nikakvog smisla. Dobro je da postoji fiskalizacija koja je vrlo jasno pokazala da je nedjelja u cijelome tjednu dan koji je najslabiji dan za trgovinu. Najjači su petak i subota.”

Sever smatra kako Hrvati ionako nemaju viška novca koji bi dodatno trošili nedjeljom te je još jednom istaknuo kako nedjelja postoji rad čovjeka, a ne čovjek radi nedjelje, što je i naziv sindikalne kampanje u okviru koje sindikati zagovaraju regulaciju rada nedjeljom.

“Tako da bi ovi koji sada dižu glas protiv zabrane rada nedjeljom zapravo trebali razmisliti o poruci koju šalju građanima”, istaknuo je Sever. Dodao je i kako se većina građana u anketama izražava za zabranu rada trgovina nedjeljom.

Činjenica je da se više od 80 posto građana izjašnjava protiv rada trgovina nedjeljom. Nije niti primjereno, a ni potrebno da trgovine rade nedjeljom.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.