fbpx
Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

ŠEŠELJ OPET MALTRETIRA HRVATE! NIJE MU BILO DOSTA 90-ih: Reagirao i odvjetnik protjeranog Hrvata! Mediji su nasjeli na laž!

Autor: N.K

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) poručuje kako se u Srbiji nastavlja politika nijekanja zločina nad Hrvatima u Vojvodini.

Kažu kako su za to između ostalog odgovorni srpski tabloidi koji su navodno nasjeli na laži da je tužba protjeranog srijemskog Hrvata Franje Baričevića protiv haškog osuđenika Vojislava Šešelja odbačena.

Šešelj je srpskim medijima izjavio da je Baričević povukao tužbu jer se on i njegov odvjetnik nisu pojavili na sudu u Beogradu. Pravni zastupnik Baričevića i Fond za humanitarno pravo priopćili su međutim kako je riječ o neistinitoj izjavi jer tužba nije povučena već je suđenje odgođeno zbog bolesti suca.

Tužio Šešelja

Inače, Baričević je tužio Srbiju i Šešelja jer je pravomoćnom presudom Haškog suda iz 2018. godine Šešelj osuđen na 10 godina zatvora  zbog poticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja i premještanja Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci 1992. godine.

Odvjetnik Baričevića, Mihajlo Pavlović tvrdi kako je Republika Srbija znala se što se događalo i da nisu poduzeli ništa da to spriječe zbog čega Baričević sada traži naknadu materijalne štete koja se odnosi na vrijednost te imovine koja je ostavljena u Srbiji i naknadu nematerijalne štete zbog povrede prava na poštovanje privatnog i obiteljskog života.

Dio srpskih tabloida slavi

Ipak, veći dio srpskih tabloida piše da je tužba povučena što je predstavljeno kao Šešeljeva pobjeda.

“Nije današnja Šešeljeva laž jedina na koju mediji u Srbiji nasjedaju. I u ovoj se bezočno i podlo koristi žrtvom – protjeranim Hrtkovčaninom! Nevjerojatno je da su slavodobitno likovanje tabloida zbog Šešeljeve ‘pobjede’ mnogi prenijeli”, navodi se u njihovu priopćenju na Twitteru i dodaju kako se očigledno putem medija i dalje provodi politika nijekanja zločina nad Hrvatima kojih je iz Srijema 90-ih protjerano barem 30 tisuća, a ubijeno 25.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.