Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

SDSS ZABRINUT: ‘Sve češće napadaju Srbe u Vukovaru! U posljednje dvije godine napadi su intenzivirani’

Autor: Mia Peretić

Predstavnici SDSS-a u nedjelju su poručili kako bi Vukovar trebao postati grad nulte tolerancije na nasilje.

Nadležne institucije pozvali su da aktivno rade na sprječavanju međunacionalnih sukoba među mladima do kojih, kako kažu, u zadnje vrijeme u Vukovaru često dolazi.

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov upozorila je na konferenciji za novinare da je nepoznati počinitelj u noći sa subote na nedjelju oštetio automobil ravnatelja vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle Đorđa Lukića.

Tvrdi, ne radi se o slučajnom incidentu, a podsjetila je i na nedavne sukobe između više mladih osoba koji su se dogodili u blizini te škole.

“Ništa ne sugeriramo, već informiramo javnost”, izjavila je Jeckov uz tvrdnju da je ravnatelju Đorđu Lukiću napadom poslana jasna poruka.

Od policije je zatražila da istraži, a od pravosudnih tijela da kazne počinitelja, dodavši kako Vukovar i okolica trebaju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje. Kako kaže predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđana Kolara, posljednje dvije godine su intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.