foto FaH/ Damir SENÈAR /hk

Savjetnik Zadarske županije optužen zbog namještanja natječaja

Autor: Dnevno

USKOK je optužio savjetnika u Zadarskoj županiji Danijela Pavića i 15 vlasnika kuća zbog navodnih nezakonitosti sa sufinanciranjem energetske obnove kuća.

USKOK je izvijestio da je Pavić od 11.svibnja do 29.lipnja 2018.kao savjetnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove zadarske županije kao i član povjerenstva za provedbu javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske obnove postojećih obiteljskih kuća na zadarskom području, na traženje sedmorice okrivljenih dogovorio ishođenje dobivanje bespovratnih sredstava za energetsku obnovu njihovih kuća.

U javnom pozivu je bilo naznačeno da pravo prvenstva imaju ranije zaprimljeni zahtjevi pa je Pavić izradio koverte s imenima i adresama okrivljenih i u njim uložio prazne listove.
Zatim je Pavić od službenice za zaprimanje pošte Zadarske županije zatražio da na koverte otisne prijemni žig od prethodnog dana kako bi podnositelji dobili pravo prvenstva.
No, bespovratna sredstva za energetsku obnovu im nisu dodijeljena jer je povjerenstvo za provedbu javnog poziva, dok je Pavić bio odsutan s posla, otvorilo njihove koverte i utvrdilo da se u njima ne nalazi potrebna dokumentacija.

Oštetio Zadarsku županiju za 277.220 kuna

Pavić je od 21. srpnja do 31. prosinca 2017. u istom svojstvu te s ovlastima za provedbu javnog poziva za prikupljanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća 11 okrivljenika predložio kao osobe koje ispunjavaju uvjete za natječaj. Zadarski župan Božidar Longin je 27. prosinca 2017. donio odluku o sufinanciranju mjera energetske obnove obiteljskih kuća u kojoj se okrivljenicima isplaćuju iznosi sufinanciranja, iako njihove kuće nisu bile obnovljene ili nisu u prijavama dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Time je Pavić oštetio Zadarsku županiju za 277.220 kuna. Pavića se tereti i da je, od 8. lipnja do 31. prosinca 2016. na njegov nagovor i traženje 73-godišnjaka predložio kao osobu koja ispunjava uvjete.

Iz USKOKA su priopćili da je Pavić za svoje usluge od 66-godišnjaka dobio 3000 kuna, od 46-godišnjaka 10.800 kuna, a od 73-godišnjaka 1.200 kuna te 50 eura, a čime je Zadarsku županiju oštetio za ukupno 292.200 kuna.

Predloženo je oduzimanje imovinske koristi od svih okrivljenika.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.