Foto: Damir Krajac / CROPIX

SASTALA SE KOALICIJI, PRIČALI SU I O KORONI! Bačić otkrio detalje sastanka: Prate što se događa, ‘zaraženost je u odnosu na broj testiranih visoka’

Autor: N.K

Vladajuća koaliciji održala je sastanak nakon kojeg se javnosti obratio HDZ-ov Branko Bačić.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim temama, kandidacijskom statusu Ukrajine za članstvo u Europskoj uniji i dobar stav EU-a o kandidacijskom statusu BiH te o uvođenju eura u Hrvatskoj.

Dotakli su se i epidemioloških mjera, kreditnog rejtinga Hrvatske kod agencije Moody ‘s te izmjenama Ustava o referendumu.

Ulazak u Schengen

“Ministar vanjskih poslova nas je na sastanku upoznao sa svim tehničkim postupcima, protokolom oko uvođenja eura”, rekao je Bačić.

Plenković je partnere upoznao s detaljima i aktivnostima oko ulaska u Schengen, kojemu bi Hrvatska trebala pristupiti od 1. siječnja 2023. godine. Ta odluka vrijedi za cestovni promet, a od ožujka i za zračni promet.

Razgovarali su i o odluci Vlade o zamrzavanju cijena goriva, kao i planiranim aktivnostima u Hrvatskom saboru.

Ne razmišljaju o novim mjerama

Bilo je i riječi o epidemiološkoj situaciji jer u Hrvatskoj raste broj zaraženih.




“Zaraženost je u odnosu na broj testiranih visoka, no ono što je važno je da je niska hospitaliziranost, a i smrtnost je također mala. Pratimo što se događa, ne samo kod nas, nego i u cijeloj Europi. Zasad se ne razmišlja o nekim mjerama, ali nastavit ćemo promatrati situaciju. Držimo da će kad krene ljetna sezona, kad počnu godišnji odmori, da će doći do padanja broja zaraženih u Hrvatskoj”, rekao je Bačić.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.