Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX, Ilustracija

SANDRO (32) JE UBIO PRIJATELJA BRANKA, PUCAO MU U GLAVU! Bešćutan zločin radi ‘malo para’: Ostavio ga da leži na cesti poput životinje

Autor: Dnevno.hr

Suđenje Sandru Firiću (32) koji je metkom u glavu ubio svog prijatelja Branka Mijatovića (32) zbog navodnog duga privelo se kraju. Visoki kazneni sud odbio je njegove žalbe i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Splitu kojom je Firić kriv i osuđen na 12 godina zatvora, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, bešćutan zločin dogodio se 12. travnja 2021. godine na staroj kliškoj cesti u blizini tunela.

Firić je žrtvu ostavio na cesti, a ulovljen je kod Ciste Provo. Kod sebe je i dalje imao pištolj kojim je počinjen zločin.

Nesretni Mijatović preminuo je nakon tri dana u splitskoj bolnici, a njegova je majka donirala sinove organe.

Izrazio je kajanje

Visoki kazneni sud je utvrdio da izrečena kazna zatvora u svemu odgovara težini počinjenog kaznenog djela, okolnostima počinjenja djela te ličnosti samog optuženika.

Dodali su da je prvostupanjski sud pravilno postupio kad je kao otegotne okolnosti optuženiku uzeo dosadašnju osuđivanost i način počinjenja djela, pucanj u glavu iz neposredne blizine ne ostavlja žrtvi šansu za preživljavanje. Otegotna okolnost je i što je Firić ostavio žrtvu na cesti.

Kao olakotne okolnosti su uvažene smanjena ubrojivost, iskazano žaljenje i kajanje. “Ovako odmjerena kazna nužna je i pravedna da bi se njome iskazao odgovarajući prijekor društva prema počiniteljima takvih teških kaznenih djela. Istovremeno će se kaznom u potrebnoj mjeri utjecati na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost vlastitog postupka i upozoriti druge građane da se klone sličnih ponašanja”, zaključuje Visoki kazneni sud.




Osim toga, Firiću je također izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o drogama, koja će se izvršavati u ustanovi za izvršenje kazne zatvora.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.