Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sanader premješten iz Remetinca: Društvo mu pravi Horvatinčić, možda je to dio većeg plana

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Bivši premijer Ivo Sanader, koji izdržava kaznu zatvora, od ponedjeljka više nije u zatvoru u Remetincu već je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača.

Ne zna se što je razlog premještaja, no sigurno je da će Sanader imati bolje uvjete.


U sobi je s još pet zatvorenika na odsluženju zatvorske kazne, piše Jutarnji list.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U tom zatvoru je i Horvatinčić

Sanader tako ima cimere, no drugi poznati osuđenik koji služi u toj kaznionici, Tomo Horvatinčić je sam u sobi. I istu je kaznionicu polovicom ove godine stigao i bivši voditelj Službe organiziranog kriminala zagrebačke policije Željko Dolački.

Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika Kaznionica u Lipovici-Popovači je kaznionica poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom.

Sanaderov omiljeni restoran: Ovdje se krojila sudbina Hrvatske

Je li ovo put ka ranijem izlasku iz zatvora?

U kaznionici zatvorske kazne izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci. U kaznionici je nedavno uređen zatvoreni odjel, ali sa zatvorenicima s tog odjela bivši premijer sasvim je izvjesno neće imati doticaja. U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta.

69-godišnji Ivo Sanader prema iza rešetaka bi mogao ostati do svoje 80. godine ako mu sud ne odobri prijevremeni otpust. Tjednik “Nacional” je u ovom broju objavio da Sanaderovi odvjetnici namjeravaju tražiti prijevremeni otpust s izdržavanja kazne, za što lobiraju neki njegovi prijatelji. Je li ovaj premještaj put ka ranijem izlasku, pokazat će vrijeme.
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.