Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

SAMOUVJERENI PLENKOVIĆ: ‘HDZ pobjeđuje u Zagrebu i ostaje najjača stranka u državi’

Autor: Sanja Plješa

Zagrebačka gradska organizacija HDZ-a s koalicijskim partnerima HSLS-om i HSU-om u četvrtak je predala kandidaturu Davora Filipovića za gradonačelnika Zagreba.

Predate su i kandidature i za njegove zamjenice te kandidacijska lista za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Predaji kandidatura bio je nazočan i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nakon predaje lista, Plenković je dao izjavu za medije.

“Kandidat za gradonačelnika Davor Filipović, dvije kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika te cijeli tim na ove izbore HDZ ide s ambicijom ostvarenja pobjedničkog rezultata, a posebno nam je važan rezultat u Zagrebu. Uvjeren sam da će uz potporu svojih zamjenica, Zagrepčanki i Zagrepčana, lista osvojiti veliki broj mandata te da će lista HDZ-a u Zagrebu i u Hrvatskoj dovesti do toga da HDZ i dalje bude najsnažnija stranka. Naša politika na lokalnoj razini vodi se na četiri temeljna načela – dijaloga sustavnog i kontinuiranog, funkcionalne decentralizacije, na načelu fiskalne decentralizacije te na načelu projekte suradnje”, rekao je Plenković.

“Da bi naš grad bio grad zadovoljnih ljudi i obitelji potrebno je odgovorno upravljati gradskim financijama i realizirati kapitalne objekte. Uvjet je podizanje transparentnosti na najvišu razinu. To planiram napraviti kroz uvođenje imovinskih kartica svih pročelnika. Sad je bitno znanje i odgovornost. S optimizmom i hrabrošću gledam na naš grad i pozivam sve sugrađane da zajedno učinimo grad u kojem će najbolji pobjeđivati, a najslabiji biti najzaštićeniji”, istaknuo je Filipović.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.