fbpx
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / Ilustracija

BLAGAJNICA DOBILA BOCOM U GLAVU! Pomahnitala samohrana majka napravila scenu: ‘Istina je, sve mi se skupilo i eto’

Autor: Dnevno.hr

Samohrana majka M. (32) zbog neimaštine i bijede pokušala je opljačkati prodavaonicu NTL-a udarivši blagajnicu bocom tekućeg deterdženta po glavi.

Nije uzela novac, no ‘zaradila’ je kazneni progon i presudu za pokušaj razbojništva. Dobila je godinu dana uvjetnog zatvora.

Prema presudi o kojoj piše Danica, sve se dogodilo u studenome oko 17.30 sati u dućanu NTL-a u Ulici Vjenceslava Novaka u Slavonskom Brodu.


Udarila blagajnicu bocom deterdženta: ‘Šuti, vadi pare’

M. je “u nakani da dođe do novca, došla do blagajničkog pulta te prodavačicu udarila pvc bocom tekućeg deterdženta u potiljak te joj rekla: ‘Šuti, vadi, vadi pare’. Nakon što je u trgovinu ušla nepoznata muška osoba, udaljila se ne odnijevši ništa”.

Počinila je kazneno djelo protiv imovine razbojništvom u pokušaju i nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora. Na presudu se može žaliti.

Sve je priznala: Bila sam u teškoj financijskoj situaciji, sve mi se skupilo

M. je tijekom suđenja priznala da je počinila kazneno djelo, rekla je da je nezaposlena malodobnog djeteta i da žive od 348 kuna dječjeg doplatka.

“Istina je, došla sam u trgovinu i udarila blagajnicu bocom tekućeg deterdženta ali ništa nisam odnijela. Zašto sam to učinila? Bila sam u teškoj financijskoj situaciji, sve mi se skupilo i eto… Žao mi je zbog svega”, pokajala se.

Blagajnica zapisala registraciju

Blagajnica je svjedočila kako je M. u dućanu uzela tekući deterdžent za pranje rublja u pvc boci te bocu crnog vina i stigla je s tim stvarima na blagajnu.

“Račun je iznosio 27,98 kuna, a ona mi je dala 30 kuna. Kad sam se okrenula prema tipkovnici da otvorim blagajnu, iznenada sam dobila udarac u stražnju stranu glave, od kojeg sam zateturala i pala na policu pokraj blagajne. Tada mi je ta žena prišla iza pulta, stisnula na policu pokraj blagajne i počela vikati: ‘Šuti i vadi pare’. Vidjela sam da je u ruci držala pvc bocu i tada je u trgovinu ušao drugi kupac, a ta žena je istrčala van. Mi smo potrčali za njom. Vidjeli smo kako je ta žena sjela u osobni automobil. Zapisala sam odmah registarsku oznaku i nazvala policiju”, ispričala je na sudu blagajnica.
Liječnik na hitnoj je utvrdio da blagajnica ima ozljede u vidu natučenja glave u zatiljnoj regiji te trzajnu ozljedu vrata. Dobila je blagi otok na zatiljku te blažu napetu muskulaturu vrata. Otpuštena je na kućnu njegu, a ozljede su okvalificirane kao lake tjelesne.

Sutkinja je kao olakotne okolnosti M. uzela dosadašnju neosuđivanost, teško materijalno stanje te činjenicu da je nezaposlena samohrana majka malodobnog djeteta.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.