Foto: CROPIX

Samo je Goranov učitelj imao snage stati pred novinare: ‘Stvarno je bio takav, selo je u šoku’

Autor: I.G.

Nakon što je u stravičnoj prometnoj nesreći poginuo Goran Šarić, koji je na licu mjesta ostao mrtav nakon što je u vozilo kojim je uprvaljao naletio sada već bivši ministar obrane Mario Banožić, koji se oporavlja u bolnici. Stanovnici Privlake, odakle je Šarić, izražavaju duboku tugu zbog gubitka voljenog sugrađanina.

Marko Vidović, umirovljeni nastavnik fizike i kemije u mjesnoj osnovnoj školi, za Jutarnji list je dao nekoliko riječi o pokojnom Goranu.


Foto: Screenshot/Facebook

‘Pomagao je ljudima nakon nevremena

“Uvijek kada netko mlad ode svi govorimo kako je bio dobar, ali Goran je stvarno bio takav. Uljudan, pristojan i vrijedan čovjek, kojeg poznajem još od djetinjstva, jer sam mu predavao kemiju, fiziku, prvu pomoć i obranu i zaštitu, a bio sam mu i trener u našoj rukometnoj sekciji. Nikada nisam čuo nikoga tko je na njega imao bilo kakvu primjedbu, a uvijek se isticao odgovornim društvenim ponašanjem.

Liječnici otkrili u kakvom je stanju Banožić, posjetio ga kolega Medved

Kada nas je ljetos poharalo nevrijeme i kada su nam kuće ostale bez krovova, on je išao redom i uz svoj posao od kojeg je živio dodatno i pomagao ljudima da se saniraju posljedice nevremena”, rekao je Vidović o svom bivšem učeniku i sumještaninu.

‘Bio je dobar, vrlo dobar učenik’

“Sjećam se da je još u osnovnoj školi govorio kako će ići na neki zanat. Bio je dobar, vrlo dobar učenik i uvijek je pričao da će završiti za nekog majstora. Bio je, inače, dobar rukometaš, iako je bio dešnjak ja sam ga koristio na desnom krilu, gdje se isticao svojim izvijanjem i ubojitošću, pa sam mu govorio da bi trebao otići u neki ozbiljniji klub trenirati, da ima perspektivu, ali on mi je rekao da se od rukometa ne može živjeti i da mora završiti neku tehničku školu.

Stručnjak za sigurnost za Dnevno: ‘Banožić je vjerojatno podlegao pritiscima i putovao sam’
Tako je i bilo. Svi ga znamo kao cijenjenog i poštenog majstora. Znam da je jedno vrijeme bio i u Njemačkoj. Što reći, cijelo selo je u šoku, zovemo jedni druge i kukamo si međusobno, jer je ovo već četvrti izgubljeni mladi život u kratkom razdoblju. Velika je to tuga”, rekao je.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.