fbpx
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

SAMI SEBI IZGLASALI VEĆE PLAĆE! Pao dogovor sindikata na HRT-u, potpisan novi kolektivni ugovor

Autor: I.G.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je danas da su predstavnici tri reprezentativna sindikata i glavni ravnatelj HRT-a, Robert Šveb, potpisali novi Kolektivni ugovor koji će se primjenjivati od 1. travnja. Potpisivanje je uslijedilo nakon izjašnjavanja zaposlenika o tri ponuđena paketa materijalnih prava.

Ukupno 71,3 posto zaposlenika HRT-a na izjašnjavanju, koje je završeno u srijedu, podržalo je prijedlog poslodavca o 8-postotnom povećanju koeficijenata za plaće. Ostale opcije bile su povećanje vrijednosti koeficijenta za 8 posto bruto ili 4 posto bruto s isplatom bruto dodatka od 50 eura ili isplata fiksnog dodatka 105 eura bruto bez povećanja koeficijenta.

Od ukupnog broja zaposlenih radnika HRT-a (2777), izjašnjavanju je pristupilo 1641 radnik, odnosno 59,09 posto. Zaključno, 152 radnika, odnosno 9,26 posto izjasnilo se da ne prihvaća nijednu od navedenih ponuda poslodavca i spremno je sudjelovati u aktivnostima koje će pokrenuti sindikat.


Novi Kolektivni ugovor na HRT-u potpisan je posljednjeg dana ožujka, kada je istjecala produžena primjena postojećeg Kolektivnog ugovora. Predstavnici sindikata koji su potpisali novi ugovor su Marijan Petričević (HURS – Sindikat tehnike HRT-a), Maja Sever (SNH – Sindikat novinara i medijskih radnika HRT-a) i Josipa Jelčić Bjelajac (Samostalni Sindikat radnika HRT-a).

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.