Foto: Boris Kovacev / CROPIX /Ilustracija

ŠAMAR ZAGREPČANIMA: Za Advent više nema besplatnih buseva i tramvaja! Za putnike HŽ-a dobra vijest

Autor: Dnevno

Vožnja autobusima i tramvajima u prvoj zoni vikendima za vrijeme Adventa u Zagrebu ove godine neće biti besplatna. Dogovoreno je tako između Turističke zajednice grada Zagreba i ZET-a, a potvrdili su to i iz jedne i druge institucije.

“ZET se u zagrebački Advent uključio u vidu posebnih linija prema Mariji Bistrici i njihovom Adventu te će uspostaviti i liniju koja će posjetitelje prevoziti prema Uredu predsjednice, u Vilu Prekrižje. No, ove godine besplatan je prijevoz vlakovima iz zagrebačkog prstena na Glavni kolodvor, i to od ponedjeljka do četvrtka, s obzirom da smo ostvarili suradnju s HŽ Putničkim prijevozom”, rekla je direktorica zagrebačke turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Iz ZET-a kažu da, unatoč tome što vožnja autobusom i tramvajem neće biti besplatna, i dalje nude daleko najpovoljniji oblik prijevoza u odnosu na ostale adventske destinacije, zahvaljujući izrazito pristupačnim cijenama karata za javni gradski prijevoz autobusima i tramvajima, među kojima se najviše ističe povoljna karta od 4 kune za 30 minuta vožnje. Podsjetimo, proteklih godina javni prijevoz bio je besplatan od petka u podne do nedjelje u ponoć za vrijeme trajanja manifestacije, piše Večernji list.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.