Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL / ilustracija

SADA TOČNO ZNAMO: Crveni križ otkrio koliko je pojedinačnih uplata i koliko se novaca prikupilo!

Autor: Valneo Kosic

Izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt otkrio je u Dnevniku Nove TV da je Crveni križ za žrtve potresa do sada prikupio 44 milijuna kuna te robe u vrijednosti 35 milijuna kuna.

Kako kaže, u zadnjim su fazama pripreme aplikacije za provjeru kriterija tko ima pravo dobiti pomoć te će s isplatama krenuti uskoro.

Markt je otkrio između ostalog kako je održan i sastanak s Međunarodnim Crvenim križem u Ženevi na kojem je dogovorena financijska pomoć za Hrvatsku, ali i pomoć u vidu opreme i specijalnih timova. Dogovoreno je kako će međunarodni timovi nuditi psihosocijalnu pomoć. Istaknuo kako će prikupljeni novac od donacija isključivo distrubuirati građanima, a financiranje Crvenog križa je vezano za međunarodne izvore.

Pomoć potresom pogođenim područjima i dalje stiže. Prikuplja se u skladištu na zagrebačkom Velesajmu te prema potrebi distribuira dalje.

“Spremni smo za dolazeći period”, kazao je te dodao: “Zabilježeno je 70.000 pojedinačnih uplata, javljaju se tvrtke… I dalje ćemo pomagati”, zaključio je.

Autor:Valneo Kosic
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.