fbpx
Foto: HINA/ POOL/ Damir SENCAR/ Cropix

SADA ŠALJU I INSPEKCIJU U ŠKOLU, MILANOVIĆI NA UDARU! Ministarstvo bacilo oko na slučaj: Preispitat će je li škola postupila po zakonu

Autor: N.K

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) priopćilo je u utorak da je pokrenut inspekcijski postupak zbog toga što je predsjednikova supruga Sanja Musić Milanović poslala mail u školu svog sina kako bi se požalila.

Iako se ogradila i u mailu napisala kako ne traži izmjenu ocjene, neki su to shvatili kao pritisak, a škola je naknadno predsjednikovom sinu i šest drugih učenika izmijenila ocjenu, unatoč tome što Musić Milanović to nije tražila.

Sanja Musić Milanović uputila je 24. lipnja mail ravnateljici škole svoga sina, razredniku i školskoj psihologinji, u kojemu upozorava na nepravilnosti na nastavi matematike.


Unatoč svemu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog svega je poslalo inspekciju kako bi se vidjelo je li škola postupila po zakonu.

“Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi člankom 73. propisano je da na osnovi praćenja i vrednovanja tijekom nastavne godine zaključnu ocjenu iz nastavnog predmeta utvrđuje nastavnik nastavnog predmeta, a zaključna ocjena za svaki nastavni predmet utvrđuje se javno u razrednom odjelu na kraju nastavne godine”, kažu iz ministarstva.

Što se tiče mogućnosti promjene zaključene ocjene, navedenim Zakonom člankom 76. definirano je da učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta ima pravo u roku dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev nastavničkom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom, koje se provodi u roku dva dana od dana podnošenja zahtjeva.

“U skladu s navedenim, svaki roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog predmeta može postupiti prema ranije opisanoj proceduri. U svim drugim slučajevima škola nije dužna postupati”, ističu iz MZO-a.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.