Damjan Tadic / CROPIX

SADA JE I SLUŽBENO: Ministri potvrđeni, a oporba najavljuje nove udare

Autor: Dnevno

Sada je i službeno, Sabor je izglasao nove ministre. U saboru se nalazila jedino vladajuća većina. oporba se nije ni pojavila. Ministri i ministrice službeno su prisegnuli.

Prvo je izglasavanje povjerenja potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova, Davoru Božinoviću gdje je 82 bilo za, a dva protiv. Izglasano je povjerenje i potpredsjedniku Vlade Zdravku Mariću s 82 za i dva protiv. Ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu iskazano je povjerenje s 82 glasa za i dva glasa protiv. Ministru uprave Ivanu Malenici iskazano je povjerenje s 82 za i tri glasa protiv. Ministrici poljoprivrede Mariji Vučković iskazano je provjerenje s 82 za i tri glasa protiv iskazano povjerenje. Ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marku Paviću iskazano je povjerenje 82 za i tri glasa protiv. Ministar državne imovine Mariju Banožiću je iskazano povjerenje s 82 glasa zai tri protiv. Ministrici za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesni Bedeković iskazano je povjerenje s 82 za i dva glasa protiv.

Iako je vlada imala danas ugodnu većinu, ne čini se da će im u foteljama ubuduće biti lagodno. Sudeći po najavama oporbe, pokrenut će se još jedan potpisan zahtjev za opoziv ministra Kujundžića. Ovaj opoziv dolazi iz režije Mostam, ali vjerojatno je da će ga podržati i ostatak oporbe.

“Koruptivna hobotnica mora otići s vlasti, ali oni to ne žele, zato što prikrivaju neke nove ‘kuščeviće’, neke nove ‘mariće'”, poručuje Bernardić.

“Oni nas žele uvjeriti da je ovo nešto novo i da treba gledati u budućnost isto kao što su nas uvjeravali da je Tolušićeva vila zapravo roštilj ili Kuščevićeva zapravo pašnjak”, kaže Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

“Možda će računati, ali to će biti plaćeno zaustavljanjem ili stopiranjem kaznenih progona. Sve ono što smo čitali u medijima zahtijeva barem podizanje određenih optužnica”, poručuje Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.