Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI ZASTUPNIK SUVERENISTA NAPAO KOLEGE: ‘Zar su saborski zastupnici ugrožena vrsta i posebna kasta?’

Autor: Andrej Jelušić

Danas se obilježava Svjetski dan bolesnika, a tom je prilikom saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček komentirao cijepljenje zastupnika koji nisu prioritetna skupina.

Pavliček je napomenuo kako je ovaj dan još 1992. godine utemeljio Papa Ivan Pavao II. kako bi se poticala svijest o nužnosti primjerene zdravstvene skrbi o bolesnicima.


“Niti jedan se bolesnik bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi ili okolnosti koje su dovele do razvoja bolesti ne bi trebao osjećati odbačenim, zaboravljenim ili krivim za vlastitu bolest. Obilježavanjem ovog dana se izražava i zahvala svim zdravstvenim djelatnicima i nezdravstvenim osobama koji skrbe za bolesnike“, rekao je Pavliček.

Zatim se zapita koju su poruku hrvatskim građanima poslali saborski zastupnici koji su se jučer cijepili drugom dozom cjepiva protiv COVID-19?

“Zar su saborski zastupnici ugrožena vrsta i posebna kasta? Po čemu su saborski zastupnici ugroženiji od onkoloških bolesnika?“, zapitao se Pavliček.

Istaknuo je osobni primjer jer u obitelji ima onkološkog bolesnika koji dan danas nije primio ni prvu dozu cjepiva.

“Zar je ta osoba manje vrijedna od saborskog zastupnika u hrvatskom društvu?“, pita se.

Smatra kako upravo zbog ovakvih i sličnih primjera hrvatsko društvo sve manje vjeruje političarima jer “očigledno postoje jednaki i jednakiji“.

“Saborski zastupnici su narodni poslanici koji moraju sa svojim narodom dijeliti i dobro i zlo te se trebaju boriti za interese zajednice a ne vlastite“, zaključio je Pavliček.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.