fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘SABOR KAO SEOSKA BIRTIJA, TAKO RADI JANDROKOVIĆ’ Vidović Krišto nikoga ne štedi: ‘Plenkovićev referent to ne radi jer je bedast, ovo mu je cilj’

Autor: Dnevno.hr

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, koja je izbačena iz sabornice na početku aktualnog prijepodneva u srijedu,  komentirala kako saborski aktualac, tako i aktualne događaje u Hrvatskoj.

Kaže, jučer je predsjednik Sabora Gordan Jandroković uoči aktualca rekao da zastupnici daju nesuvisle prijedloge, što je kršenje Poslovnika.

Podsjetila ga je na dopis koji je poslala u prosincu prošle godine, a u kojem tvrdi da ima dokaze kako je gospodin Žamboki krivotvorio svoj životopis i da mu je pritom asistirala Vlada. Nadalje navodi da je zaboravio navesti da je osam godina bio predsjednik uprave Karlovačke banke iz koje je nestalo nekoliko stotina milijuna kuna, za što je na suđenju rekao da se ne sjeća.


Dodaje, tražila je da se na dnevni red uvrsti da se Žambokija smjeni s mjesta šefa upravnog vijeća HERA-e, a Jandroković to nije napravio niti je odgovorio na dopis.

‘Jandroković vodi Sabor kao seosku birtiju’

Zastupnica je rekla da Jandroković Sabor vodi kao seosku birtiju.

“On to ne radi iz razloga što je bedast ili što je to bizarno. To je ciljano devastiranje i blokiranje rada Sabora jer Sabor je nadležan Vladi, Vlada odgovara Saboru i ako destruirate rad Sabora, onda Vlada može raditi što hoće. To je cilj predsjednika Sabora Jandrokovića, koji je svojedobno asistirao Sanaderu, a sad asistira i referent je Plenkoviću i to je apsolutno urušavanje pravnog poretka”, rekla je Vidović Krišto na N1.

Smatra da je u slučaju Ine bizarno što je premijeru Plenkoviću trebalo mjesec dana da smijeni članove Uprave.

Korupcija devastira sustav

“U tih mjesec dana nije se govorilo o njihovoj odgovornosti, nego se govorilo čak i o njihovoj nekakvoj otpremnini. To je do krajnje razine bizarno”, rekla je Vidović Krišto i dodalo kako se potvrdilo da je u Hrvatskoj korupcija takvih razmjera, što je već atestirao i Europski parlament koji je rekao da je u Hrvatskoj na korupciju godišnje odlazi 60 milijardi kuna.

“Nije šteta što nestaje samo taj novac, korupcija je štetna i zbog toga što devastira sustav”, rekla je Vidović Krišto.




Dodala je i da građani sve više vide da je razlog zašto kroz korupciju nestaje novac izravni razlog zašto su cijene tako visoke, zašto je standard nizak i zašto je platežna moć Hrvata na predzadnjem mjestu, odnosno da u cijeloj Europskoj uniji lošije stoje samo Bugari. “Ljudi su sve više svjesni situacije u Hrvatskoj i to se više ne da prikriti”, rekla je Vidović Krišto.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.