fbpx
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sabor danas raspravlja o dva zakona iz sektora poljoprivrede

Autor: Maja Štefanac

Hrvatski sabor danas će raspravljati o dva zakona iz sektora Ministarstva poljoprivrede kojima se jača službena kontrola u lancu proizvodnje hrane, dok uobičajenog glasovanje neće biti.

Prijedlogom zakona o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja, zdravlju bilja i sredstvima za zaštitu bilja uređuje se provedba službenih kontrola u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije u cijelom poljoprivredno prehrambenom lancu s ciljem osiguranja njihove ispravnosti.

Obavljanje službenih kontrola proširuje se i na zdravlje bilja i sredstva za zaštitu bilja, te veterinarskim organizacijama delegiraju poslovi službenih kontrola hrane životinjskog podrijetla. Izmjenama Zakona o veterinarstvu brišu se pak pojedine odredbe koje će ubuduće biti regulirane zakonom o službenim kontrolama.


Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.