fbpx
Photo: Goran Ferbezar/Pixsell

SABO OBJASNIO ZAŠTO NIJE RUŠIO PENAVU: ‘Mislim da je ova suradnja dobra poruka iz Vukovara! Mogli smo 31.12. srušiti proračun’!

Autor: N.K

U Vukovaru je došlo do naizgled neobične političke suradnje u Gradskom vijeću. Novi stari gradonačelnik Ivan Penava većinu je sastavio uz pomoć bivšeg SDP-ovca Željka Sabe pa su ih mnogi prozvali za političku nevjerodostojnost.

Sabo odbacuje takve tvrdnje i poručuje kako želi projektnu suradnju unatoč političkim razlikama.

Zaključio je kako je bolje imati iskrenog suparnika, nego neiskrenog prijatelja. Smatra kako bi tako trebali surađivati svi, diljem Hrvatske.


Tako bi svi trebali surađivati

“U životu je sve moguće, da li je u politici sve moguće, otom potom. Mislim da je ova poruka iz Vukovara jako dobra te da se može primijeniti diljem Hrvatske”, ističe Sabo za HRT.

Na pitanje jeli to fer prema biračima s obzirom da su njih dvojica bili politički suparnici.

“Želim vam zahvaliti na vašem pozivu. Dat ću objašnjenje. Nezavisna lista Željko Sabo djeluje kao politička stranka. Nas 29 članova Odbora, analizirali smo političku situaciju. Osjetili smo da bi moglo prema nama biti poziva, u političkom djelovanju kroz Gradsko vijeće. Imali smo apsolutnog pobjednika Ivana Penavu koji ima devet vijećnika, te s druge strane ostale političke opcije isto vijećnika. Nastavak projekata u gradu Vukovaru, suradnja za grad Vukovar te mogućnost da kroz programsku suradnju pokušamo realizirati projekte”, pojašnjava Željko Sabo.

Mogao sam rušiti proračun i gradonačelnika, ali nisam

Tvrdi kako bi u slučaju da se nije priključio Penave, možda došlo i do novih izbora jer bi se mogao pridružiti oporbi i 31.12 srušiti proračun.

“Naša odluka bila je jednoglasna, bila je usmjerena za boljitak funkcioniranja grada Vukovara. Rekao sam već da će gradonačelnik imati iskrenog suradnika u meni i to je sigurno. Ja sam bio tri puta kandidat s gospodinom Penavom, bili smo suparnici, on je u ukupnom skoru 2:1. Ja tu njegovu pobjedu prihvaćam kao činjenicu, priklonio sam se volji većine građana kao i naš odbor. Mi radimo za Vukovar”, dodaje ističući da su i neki drugi htjeli biti u suradnji s Penavom.

“Bolje imati iskrenog suparnika nego neiskrenog prijatelja pored sebe. Na zadovoljstvo građana Vukovara želimo pokrenuti stvari u Vukovaru”, smatra Sabo.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.