Screenshot/Youtube

ROMEO I JULIJA RATNOG SARAJEVA: Na današnji dan otišli su zagrljeni, pogodio ih je snajper, Boško je ubijen prvi, Admira ga nije pustila

Autor: M.P.

Na današnji dan prije 28 godina poginuli su Boško Brkić i Admira Ismić, koje su svjetski mediji prozvali sarajevskim Romeom i Julijom.

Imali su samo 25 godina kada su na današnji dan 1993. godine ubijeni na Vrbanja mostu u Sarajevu.

Fotografija njihovih zagrljenih mrtvih tijela, koju je snimio ratni izvjestitelj Reutersa, Kurt Schork, koji je i sam ubijen sedam godina poslije u Sierra Leoneu gdje je izvještavao o sukobima, obišla je svijet.

Boško i Admira upoznali su se u godini Olimpijade u Sarajevu, ona je bila Muslimanka, a on Srbin, ali prije rata to nije bilo važno.

No, kada su počeli sukobi, proveli su godinu dana u opkoljenom Sarajevu i odlučili da moraju otići. U svibnju 1993. Vojska RS i Armija BiH dogovorila je da će par moći prijeći na drugu stranu, na Grbavicu.

No, netko je zapucao, Boško je umro prvi, a Admira se dovukla do njega i tako uz njega izdahnula. Sedam su dana ležali mrtvi na mostu jer nitko nije mogao blizu tom brisanom prostoru. Ni danas se ne zna tko i zašto je u njih pucao. Kasnije su tijela privremeno pokopana u predgrađu Lukavica da bi nakon rata bili ekshumirani i pokopani u Sarajevu.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.