screenshoot

Rojs: ‘U Sarajevu su se na noge digli ostaci jugokomunista, a ja bih prekopao svaki centimetar Bleiburga’

Autor: ep

Hrvatski general bez dlake na jeziku Ljubo Ćesić Rojs za naš je portal prokomentirao događanja oko obilježavanja obljetnice bleiburške tragedije te buku koja se podigla iz Sarajeva.

Rojs smatra da su se ostaci jugokomunista digli na sav glas kako bi obezvrijedili nevine žrtve. “Ovo iz Sarajeva su gluposti. Na noge su se digli potomci ostatka ostataka jugokomunista koji su ubijali nevine žene i djecu. Žrtva je žrtva, mise se održavaju za žrtve”, rekao je Rojs.

Da general ima ovlasti, prekopao bi Bleiburg i odredio točan broj stradalih, tko su i proveo istragu zašto im se to dogodilo. “Preko 30 posto tih što sada viču za Tuđmana su bili stoka sitnog zuba. Oni i dalje žive za propali režim, Bosnu i Hercegovinu ne vide kao suverenu. Oni u svemu vide Jugoslaviju, bratstvo i jedinstvo. Treba više prekopati Bleiburg i da vidimo čija majka crnu vunu prede”, smatra general Rojs te dodaje kako je on išao na Bleiburg dok nitko drugi nije jer mu je tamo ubijen stric i još mnogo rodbine.

Prvi sam govorio da su iza Škore mračne sile, a sad ga gaze najbolji prijatelji

Na temu izbora Rojs kaže kako se nema namjeru kandidirati i da mu se politika zgadila. Miroslava Škoru poštuje, ali ističe kako je prvi govorio tko se skriva iza njega i njegovog programa. Smeta mu što ga danas blate oni koji su ga žustro podržavali.

“Prvi sam govorio da su iza Škore mračne sile i svi su mi se smijali. Boli me kad vidim da se moji i Škorini prijatelji, generali Sačić i Lošo, sad nešto bune i ljute protiv Škore. Lijepo su znali tko stoji iza njega i u kakvu se turneju upuštaju”, kaže Rojs i dodaje da bi se kandidirao na izborima za parlament kad bi osjetio da narod želi promjene.

“Za promjene je potrebna volja naroda i njegova podrška, a bojim se da to ne postoji u ovom trenutku. Narodu je očito dobro ovako. Ja sam prvi govorio za Sanadera što je i kakav je i smijali su mi se, a eto sad vidimo što sam govorio. Tako sam govorio i za Škoru. Rojs će uvijek govoriti istinu, zaključio je razgovor general Ljubo Ćesić Rojs.

Dopredsjednica Visokog tužilaškog sudskog vijeća BiH žestoko odbrusila kritičarima koji napadaju kardinala Puljića zbog mise za žrtve Bleiburga




 

 




Autor:ep
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.