Foto: Pixell

ROJS I GENERALI SPAŠAVAJU PERKOVIĆA I MUSTAČA! Milanoviću stiže zahtjev za pomilovanjem: ‘Učinili su za Hrvatsku više nego brigada njihovih progonitelja’

Autor: Snježana Vučković, Valneo Kosić

Pokrenut je postupak za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Odvjetnik Ante Nobilo već je pripremio zahtjev za pomilovanjem koji će potpisati i neki od hrvatskih generala, kaže nam umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Osim Ljube Ćesića Rojsa, kao mogućih potpisnika zahtjeva za pomilovanje, spominju se i imena Ivana Čermaka, Marinka Krešića, te Davora Domazeta Loše.

Podsjetimo, Perković i Mustač su u kolovozu 2016. godine na sudu u Munchenu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

“Napravili su puno za Hrvatsku”

Na pitanje zašto namjerava potpisati zahtjev za pomilovanjem, Rojs odgovara:

“Zato što je napravio za Hrvatsku od 1988. do 2000. više nego cijela brigada njegovih progonitelja. Odležao je osam god, ali njegove zasluge u Domovinskom ratu su velike. Ako je valjao Tuđmanu i Šušku onda tko sam ja da kao čovjek ne znam cijeniti to”, kaže nam.

Dodaje kako je riječ o osobama s visokim činovima u Hrvatskoj vojsci.

“Oni su visoki časnici HV a. Brigadiri hrvatske vojske. Činove im potpisao Tuđman na prijedlog ratnog ministra obrane. Moj nitko nikada do devetog koljena nije bio u Partizanima, nije radio za Udbu i nije nikada bio član SKJ”, poručuje.




“Ne odričem se svojih”

“Hrvatsku smo čekali 9 stoljeća. Stvorili smo je pomirbom sinova Ustaša i partizana, zahvaljujući pomirbi Domovinske i iseljene Hrvatske. Sva moja rodbina koja je bila sposobna braniti Hrvatsku bila je pripadnik samo Hrvatske vojske od 1941. do 1945. Nitko se kući nije vratio i ja ih se nikada odreći neću. Moj stric Nikola je bio vojnik Nezavisne hrvatske Države. Neka mu je vječna hvala i slava. Ne znamo mu za grob, ali u molitvi ga se uvijek sjetim”, ispričao nam je.

“Lako se odričemo svojih”

Naglašava kako se Hrvatska lako odrekla Perkovića i Mustača.

“Duga priča jer je to bila igra Srpskih službi i BND da nam zabiju nož u srce. Nije se u Njemačkoj ubijalo da to nije znala njemačka služba BND. Mi se lako odričemo svojih ljudi pa nije ni čudo zašto devetog stoljeća nismo imali svoju Državu. Imali smo je ali je nismo znali sačuvati”, zaključio je Rojs.




Autor:Snježana Vučković, Valneo Kosić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.